Paraiškas teikti bus galima iki pat spalio 26 d., o geriausi pakuotės dizaino darbai bus paskelbti lapkričio 18 d. renginio dieną, MO muziejuje.

NAPA Baltic kuratorė, agentūros „Great&Golden“ dizaino vadovė Gabija Platūkytė, Azarevičė komentuoja, kad viena iš nuolat besikeičiančių dizaino sričių yra pakuotė ir jau seniai tai yra daugiau nei gražus paveikslėlis.

„Labai įdomu stebėti, kaip dizainas keičia savo veidą ir prisitaiko prie esamų aplinkybių. NAPA Baltic konkursas Baltijos šalyse siekia įvertinti geriausius dizaino darbus, pastebėti talentus ar gamintojus, atliepiančius vykstančias aktualijas ir išsiskiriančiais sprendimais rinkoje. O jeigu tai dar sugeba pagerinti verslo keliamus uždavinius, išlaikant tvarumo principus – tokie sprendimai yra ypač sveikintini. Stebint konkursą nuo pirmosios NAPA, džiugina, kad kuo toliau tuo daugiau prisijungia kitų Baltijos šalių dalyvių su stipriais darbais. Kitas svarbus aspektas – taip mezgama dizaino bendruomenė, kurioje diskutuojama, aptariami procesai ir dalinamasi patirtimi ar naujausiomis dizaino technologijomis“, – kalba G. Platūkytė Azarevičė.

Šiais metais dizaino pakuotės darbai konkuruos tarp dešimt skirtingų apdovanojimų kategorijų: šviežio maisto, paruoštų vartojimui maisto produktų, užkandžių ir konditerijos gaminių, gaiviųjų gėrimų, silpno alkoholio, stipraus alkoholio, sveikatos ir grožio produktų, privačių prekės ženklų, artizaninių produktų ir kitų produktų kategorijoje, kurie neatitinka nurodytų kategorijų arba priskiriami daugiau nei vienai kategorijai. Geriausi darbai bus vertinami ir atrinkti į trumpąjį sąrašą tarptautinės komisijos, kuri susideda iš kūrybininkų ir dizaino profesionalų Baltijos šalyse.

Kaip ir kasmet NAPA Baltic organizatoriai pristatys atrinktų geriausių darbų parodą, kuri vyks apdovanojimų dieną. O greta parodos ir apdovanojimų lydės konferencija NAPA TALKS, kurioje tarptautiniai pranešėjai, Baltijos šalių pakuotės dizaineriai ir kūrybininkai keisis patirtimi apie pakuočių dizaino lydinčią atsakomybę. Visus į finalinį etapą patekusius pakuotės dizaino darbus, konferenciją bei apdovanojimus, renginio lankytojai ir dalyviai galės įvertinti lapkričio 18 dieną, MO muziejuje.

Pernai NAPA apdovanojimuose konkuravo 83 pakuotės dizaino darbai, iš jų į finalą buvo atrinkti 43, o apdovanoti buvo 24 projektai. Aukščiausią – aukso – apdovanojimą pernai pelnė 2 lietuvių pakuotės dizaino darbai iš viso Baltijos regiono.

Daugiau informacijos apdovanojimų ir konferencijos dalyviams rasite čia.