Pateiktas paraiškas jau vertina 10 Lietuvos bei 11 užsienio ekspertų, turinčių patirtį įvairiose komunikacijos srityse bei sektoriuose. Kaip ankstesniais metais, objektyviau išmatuoti bei įvertinti įgyvendintų komunikacijos kampanijų sklaidą žiniasklaidoje tradiciškai padės žiniasklaidos analizės bendrovė „Mediaskopas“. Į finalą patekę projektai bus pristatyti birželio 9 d. baigiamajame renginyje Vilniuje, o konkurso nugalėtojai paaiškės tądien vyksiančiame apdovanojimų vakare.

Kategorijų populiarumą diktuoja aktualijos

Daugiausia paraiškų šiemet buvo pateikta viešojo sektoriaus komunikacijos kampanijos, integruotos rinkodaros, korporatyvinės komunikacijos ir socialinės / rėmimo kampanijos kategorijose. Taip pat itin populiarios darbdavio įvaizdžio, vidinės komunikacijos, renginio ir jo komunikacijos bei tvarumo komunikacijos ir NVO komunikacijos kampanijos kategorijos. Didelio susidomėjimo sulaukė ir šių metų naujiena – tarptautinės komunikacijos kategorija.

„Šie metai buvo turtingi daugybe paramos iniciatyvų, telkiančių žmones aukoti Ukrainai bei padėti nuo Rusijos pradėto karo bėgantiems žmonėms. Tai atsispindi ir šių metų konkurse – didelis aktyvumas socialinės / rėmimo kampanijos kategorijoje tik dar kartą įrodo, kokios temos visuomenei buvo svarbios. Beje, kai kurios šių kampanijų nuskambėjo ir tarptautiniu mastu“, – sako Lietuvos komunikacijos asociacijos (LTKA) Tarybos pirmininkas, vienas iš „PR Impact Awards 2023“ organizatorių Donatas Kuras.

Jis taip pat atkreipia dėmesį, kad augant konkurencijai dėl darbuotojų ir keičiantis jų lūkesčiams, bendrovės daug daugiau dėmesio skiria ne tik vidinei komunikacijai bei darbdavio įvaizdžio formavimui, bet ir tvarumo komunikacijai.

„Tvarumas – madinga tema, tad daug organizacijų bando pasinaudoti šia banga. Visgi, kintantis ES reglamentavimas ateityje brėš daug griežtesnius rėmus tvarumo komunikacijai“, – teigia D. Kuras, turintis ilgametę patirtį ne tik komunikacijos, bet ir tvarumo strateginių konsultacijų srityje.

Didėja nevyriausybinio ir viešojo sektorių aktyvumas

Kaip jau įprasta, aktyviausiai paraiškas konkursui teikė komunikacijos agentūros. Šiemet daugiau paraiškų sulaukta iš nevyriausybinio sektoriaus organizacijų, kasmet vis didėja ir viešojo sektoriaus aktyvumas. Konkurse taip pat varžysis ir pirmą kartą jame dalyvaujančios privataus sektoriaus įmonės, viešojo ir nevyriausybinio sektoriaus organizacijos bei komunikacijos agentūros.

„Nevyriausybinės organizacijos šiemet ypač išsiskyrė ryškiomis kampanijomis, demonstravo drąsą ir telkė visuomenę įvairių iššūkių kontekste – džiugu, jog jų aktyvumas konkurse kasmet auga. Iššūkių netrūko ir viešojo sektoriaus specialistams, kurie savo kūrybingumu, idėjomis bei jų įgyvendinimu ir toliau nenusileidžia privačiam sektoriui. Būtent į šią kategoriją sulaukta daugiausiai paraiškų“, – pristato D. Kuras.

Baigiamajame renginyje – geriausių komunikacijos projektų pristatymas

Kas pateks į konkurso finalą, paaiškės jau birželio pradžioje. Dėl pergalės besivaržantys projektai bus pristatyti birželio 9 d. Vilniuje vyksiančioje „PR Impact Awards 2023“ konferencijoje. Joje taip pat laukia ypatingas svečias – psichologas, politikos ir karo apžvalgininkas, dažnai vadinamas „karo psichoterapeutu“, buvęs Ukrainos žvalgybos karininkas Oleksijus Arestovyčius. Jis skaitys pranešimą apie komunikaciją ir atsparumą.

Konferencijos dalyviai taip pat išgirs ir įmonių vadovų pranešimus apie vidinės ir išorinės komunikacijos svarbą, pranešimą bei komunikacijos specialistų diskusiją „Kaip komunikacija gali stiprinti organizacijų atsparumą“, taip pat pokalbį su „Metų komunikatoriaus“ konkurso finalistais.
Renginį vainikuos vakarinė dalis – apdovanojimai, kurių metu paaiškės ne tik geriausi komunikacijos projektai, bet ir „Metų agentūra“ bei „Metų komunikatorius“. Taip pat bus paskelbti ir specialiųjų nominacijų – „Verslo nuomonės lyderis“ bei „Išbandymas viešumu“ – nugalėtojai. Bilietus į „PR Impact Awards 2023“ įsigyti galite čia.

Konferenciją ir geriausių komunikacijos projektų apdovanojimus „PR Impact Awards“ jubiliejinį 10-tą kartą organizuoja Lietuvos komunikacijos asociacija (LTKA) kartu su Komunikacijos industrijos asociacija (KIA). Daugiau informacijos čia.

Kas šiemet dalyvauja „PR Impact Awards 2023“ konkurse?

Aktyviausiai „PR Impact Awards 2023“ konkurse šiemet dalyvaujančios agentūros: „Fabula Rud Pedersen Group“, „Idea prima“, „Integrity PR“, „co:agency“, „Inspired UM“, „Bosanova“, „Headline agency“, „Not perfect“ „PR Service“, „Berta&Agency“ ir „Penkiolika minučių iki vidurnakčio“. Taip pat konkurse aktyviai dalyvauja: „Agency 1323“, „INK agency“, „Milk Agency“, „ALL CAPS“, „AR Consulting“, „Caption“, „Influenceriai.lt“, „Proto vėtra“, „Publicum“, „Chestnut“, „Marvelous LT“, „MVP sprendimai“.

Be to, konkursui pateikti projektai, kuriuos įgyvendino / prie kurių ženkliai prisidėjo šios komunikacijos, reklamos, kūrybinės, skaitmeninės komunikacijos, renginių organizavimo ir kt. agentūros: „72Point“, „BM Boutique“, „Correctus“, „Creator“, „CUT!Films“, „dentsu X“, „Forsman & Bodenfors“, „Havas Creative SOMA“, „MADE My Day“, „Mãrios Agency“, „Media House“, „Mediabrands Digital“, „Mediacom“, „Medijų centras“, „Mindshare“, „New!“, „Ogilvy Vilnius“, „Open agency“, „Pirma kava“, „Red Flag“, „SMART“, „Sons & Daughters“, „Spotlight LT“, „Time2“, „Whatabout“.

Konkurse varžosi šių įmonių bei prekių ženklų įgyvendintos komunikacijos kampanijos: „AUGA group“, „Baltic Baltymas“, „Biržų duona“, „Bitė Lietuva“, „Circle K Lietuva“, „Darnu Group“, „Deichmann“, „DFDS“, „Elektrum Lietuva“, „Eurovaistinė“, „Freedom Finance Europe Ltd“, „G9“, „Huawei Technologies Vilnius“, „Husqvarna Lietuva“, „Yara European Business Services“, „Ikea Lietuva“, „IKI Lietuva“, „IOM Lithuania“, „Johnson & Johnson“, „JUNG Vilnius“, „Kentucky Fried Chicken Lietuva“, „Kilo Health“, „Kongsberg NanoAvionics“, „Lidl Lietuva“, „MV GROUP Distribution LT“, „Nordcurrent Group“, „NordPass“, „NordVPN“, „Omnisend“, „Paulig Lietuva“, „Premier Restaurants“ (McDonald`s), „Procter & Gamble“, „RASO“, „Redifine Meat“, „Rimi Lietuva“, „SBA Group“, „SEB Bank“, „Swedbank“, „Švyturys-Utenos alus“, Tarptautinė Amerikos mokykla Vilniuje, „Venipak“, „Vilniaus pergalė“, „Vivus Finance“.

Šiemet projektus teikė šios viešojo sektoriaus organizacijos bei valstybės / savivaldybių valdomos įmonės: Centrinė projektų valdymo agentūra, europarlamentaro Juozo Oleko biuras, Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje, Europos Parlamento biuras Lietuvoje, „Go Vilnius“, „Ignitis grupė“, „Inovacijų agentūra“, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, Lietuvos oro uostai, Lietuvos paštas, Lietuvos policija, Lietuvos transporto saugos administracija, LR Aplinkos ministerija, LR Finansų ministerija, LR Ryšių reguliavimo tarnyba, LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, LR Specialiųjų tyrimų tarnyba, LR Valstybinis patentų biuras, LR Vidaus reikalų ministerija, LR Vyriausybė, Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Šiaulių laisvoji ekonominė zona, Turto bankas, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Vilniaus universitetas, „Vilniaus vandenys“.

Konkurse kaip projektų autoriai dalyvauja nevyriausybinės organizacijos, labdaros fondai bei įvairios iniciatyvos, taip pat asociacijos ir VšĮ: „1K fondas“, „Blue Yellow“, „Gelbėkit vaikus“, „Gyvi gali“, „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“, „Kaunas Piano Fest“, „Laisvės TV“, Lietuvos investicinių ir pensinių fondų asociacija, Lietuvos statybininkų asociacija, Lietuvos šeimos gydytojų profesinė sąjunga, „LIONS Lietuva“, „Maisto bankas“, Raudonasis Kryžius, „Renkuosi Lietuvą“, „Rotary Lietuva“, „Savanoriai vaikams“, „Stiprūs kartu“, „Tušti narvai“, Ukrainos moterų teisininkių asociacija „JurFem“, „Užstato sistemos administratorius“, „Žaliasis taškas“.