Bent trumpam tiesiogines popiežiaus vizito transliacijas įsijungė 42,3 proc. arba 1,138 mln. visų Lietuvos gyventojų. Aukščiausias transliacijos reitingas, iš prezidentūros aikštės, buvo pasiektas pirmosios vizito dienos vidurdienį ir siekė 11,4 proc. Gerokai daugiau nei įprastai tokio laiko transliacijos pritraukė ir popiežiaus pasitikimo oro uoste ceremonija – ją bent trumpam įsijungė 14 proc. TV auditorijos, o laidos reitingas viršijo 10 proc.

„Iš visų trijų valstybių, žinoma, Lietuvoje popiežiaus vizito transliacijos sulaukė didžiausio dėmesio. Lietuvoje jis viešėjo ilgiau, čia transliuota daugiau jo vizitų, be to, vyraujanti religija šalyje yra katalikybė. Įdomu tai, jog Estijoje, kurioje iš trijų Baltijos šalių yra santykinai daugiausia save priskiriančių prie netikinčiųjų, susidomėjimas buvo didesnis nei liuteroniškoje Latvijoje“, – pranešime žiniasklaidai sakė rinkos tyrimų bendrovės „Kantar TNS“ Media tyrimų ir įžvalgų vadovė Lina Petraitienė.

„Kantar TNS“ duomenimis, Latvijoje bent trumpam tiesiogines transliacijas buvo įsijungę 15,3 proc. visų šalies gyventojų arba 290 tūkstančių, Estijoje susidomėjimas buvo kiek didesnis – ten bent trumpam tiesiogines transliacijas įsijungė 18,6 proc. visų šalies gyventojų arba 225 tūkstančių.

„Popiežiaus vizitas yra santūrus religinio turinio renginys, nepaisant to, jis sugebėjo pritraukti auditorijas prilygstančias, o kartais net ir pralenkiančias populiariausius sporto ar pramoginius renginius. Akivaizdu, kad šis vizitas Lietuvai buvo labai svarbus. Prognozuoju, kad jis bus tarp dešimties geriausių LRT transliacijų per metus, o bendrame sąraše tikrai pateks į geriausiai žiūrėtų visų kanalų laidų dvidešimtuką“, – sakė „Kantar TNS“ ekspertė.

Su popiežiumi gyvai susitikti atvyko apie 200 tūkst. žmonių

Nemaža dalis gyventojų dalyvavo susitikimuose su popiežiumi ne prie ekranų. Į didžiausius renginius buvo platinami nemokami bilietai. Žmonės taip pat gyvai sveikino popiežių gatvėse ir visose jo lankymosi vietose. Organizatoriai skaičiuoja, kad Lietuvoje per dvi dienas susitikimuose su Šventuoju Tėvu dalyvavo apie 200 tūkst. žmonių.

„Dvi vizito dienas Lietuvoje popiežių Pranciškų lydėjo nuoširdus šalies žmonių artumas ir dėmesys jo žodžiams visur, kur tik Šventasis Tėvas lankėsi: LR prezidentūroje ir S. Daukanto aikštėje, prie Aušros Vartų ir Vilniaus Katedros aikštėje, papamobilio kelyje, Kauno Santakos parke ir Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje, prie paminklo Vilniaus geto aukoms atminti ir Lukiškių aikštėje šalia Okupacijų ir laisvės kovų muziejaus, žmonės rinkosi net ten, kur popiežius nakvojo – šalia Apaštališkosios nunciatūros Antakalnyje“, – sakė LVK pasiruošimo popiežiaus vizitui komiteto atstovė Santa Kančytė.

Vizitą savo šalyse transliavo nacionalinės televizijos: Lietuvoje LRT ir LRT Kultūra, Latvijoje – LTV1, o Estijoje – ETV ir ETV+ televizija.

Popiežius Pranciškus Baltijos šalyse viešėjo keturias dienas 22–25 dienomis – dvi dienas Lietuvoje ir po dieną Latvijoje bei Estijoje. Prieš tai Popiežiaus vizitas Lietuvoje vyko prieš 25 metus, kai čia lankėsi Jonas Paulius II.