„He knows where the best investment is“ (Jis žino, kur investuoti geriausia), rašoma šalia Bono nuotraukos. Greta taip pat pridėtas tekstas su užuomina į vieną garsiausių airių grupės U2 dainų: „Utena City. We can`t live with or without you“ (Utena. Mes negalime gyventi nei su tavimi, nei be tavęs gyventi negali). Tik šiuo atveju dalį „su tavimi“ skelbimų autoriai nusprendė išbraukti, pabrėždami, kad Utena negali gyventi be Bono.

Šios idėjos autoriai – kūrybinė bendruomenė „Pokšt erdvė“, išplatinę skelbimus įvairiose vietose visame mieste, tarp kurių – miesto biblioteka, savivaldybė bei istorijoje nuskambėjęs prekybos centras„Aušra“. „Mes tiesiog bandome aktyviai reaguoti, nesame reklamos profesionalai, bet tokios progos nevalia niekam praleisti. Gerai sužaidus galima ir tiesioginės miestui naudos gauti, ne tik žinomumą. Būtų smagu, kad kūrybingi uteniškiai aktyviau reaguotų. Banga pakilo, tad metas imti banglentę ir pasilinksmint esant ant pasaulinės scenos“, – šypsojosi bendruomenės atstovas Tomas Karklinis.

T. Karklinis prasitarė, kad šiuo metu bendruomenė kuria ir šiai istorijai skirtą filmuką, kuris jau netrukus turėtų būti paskelbtas viešai.

„Dar pakliuvome į estų kamerų objektyvą: trys profesionalai specialiai atvyko iš Estijos rengti reportažo, kaip mažo miestelio gyventojai naudojasi proga būnant dėmesio centre, ir filmavo mūsų kelionę klijuojant plakatus“, – pasakojo jis.

Kaip rašė M360, komunikacijos profesionalai į galimybę Utenai pasinaudoti istorija apie tai, kad į prekybos centrą „Aušra“ Utenoje yra investavęs visame pasaulyje žinomos airių grupės U2 lyderis Bono, žiūri nevienareikšmiškai. Komunikacijos konsultantas Paulius Tamulionis svarstė, kad su tuo susijusios komunikacijos plėtojimas būtų smagus žaidimas mums patiems, tačiau vargiai įdomus platesnei auditorijai, tuo tarpu kitas komunikacijos ekspertas Arijus Katauskas pabrėžė, kad tokia proga būtina naudotis ir tai reikia daryti greitai, nes tokios naujienos „karštos“ išlieka daugiausiai savaitę, kol jas nustumia kitos. Panašu, kad uteniškiai nusprendė nesnausti.