DELFI pajamos Lietuvoje pirmąjį 2017 m. metų pusmetį lyginant su pernai tuo pačiu laikotarpiu augo 10 proc. ir pasiekė 4,4 mln. eurų, EBITDA išaugo 73 proc. iki 696 tūkst. eurų.

DELFI akcininkės „Ekspress Grupp“ konsoliduotos pajamos pirmąjį 2017 m. pusmetį buvo tokios pačios kaip tuo pačiu laikotarpiu pernai: jos pasiekė 31,1 mln. eurų, EBITDA sumažėjo 4 proc. iki 3,4 mln. eurų. Vertinant gaunamų pajamų struktūrą, mažėjo pajamos iš spausdintų leidinių, tuo tarpu pajamos iš interneto žiniasklaidos augo: šiuo metu jos sudaro 31 proc. bendrųjų grupės pajamų.

„Konkurencija išlieka intensyvi tiek kalbant apie interneto žiniasklaidą, tiek apie spaudos paslaugų sektorių, todėl mūsų grupė nuolat susiduria su naujomis tendencijomis ir besikeičiančiais vartotojų prioritetais. Būtina išdrįsti eksperimentuoti su naujovėmis. Toks požiūris leis grupei didinti tiek pardavimus, tiek EBITDA ilguoju laikotarpiu, net jei trumpuoju laikotarpiu tai gali reikšti didesnes išlaidas ir mažesnį pelningumą“, - grupės atstovai komentuoja pranešime.

Grupės atstovai pažymi, kad šiuo metu pastebimas didžiausias augimas bendrovėse DELFI Lietuvoje ir Latvijoje. Iš interneto žiniasklaidos gautas pajamas jos šiemet augino atitinkamai 11 ir 13 proc.