2017 m. rugsėjį prasidėjusi nacionalinė iniciatyva „Idėja Lietuvai“ jau įrodė, kad Lietuvoje ir už jos ribų yra daugybė žmonių, kuriems rūpi šalies ateitis. Siekiant, kad būtų surinkta kuo daugiau Lietuvai proveržį galinčių atnešti idėjų, susivienijo ne tik idėjas siūlantys žmonės: šią iniciatyvą pradėjo jėgas sutelkusios didžiausios Lietuvos žiniasklaidos priemonės – portalai DELFI, „15min“ ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, prie kurių vėliau prisijungė būrys kitų žiniasklaidos priemonių ir žurnalistų, paramą jai išreiškė visos svarbiausios šalies institucijos – Prezidentūra, Seimas ir Vyriausybė. Lietuvos Respublikos Prezidentė, Seimo Pirmininkas ir Premjeras jau patvirtino dalyvausiantys vasario 1 d. renginyje, kuris, tikimasi, taps svarbiu žingsniu kuriant Lietuvos ateitį.

Į konferenciją patirtimi pasidalinti atvyks Suomijos, Danijos, Izraelio, Singapūro ir kitų šalių atstovai, kurie papasakos, kaip reikšmingos idėjos padėjo padaryti proveržį jų šalyse ir kaip jiems pavyko įgyvendinti savo sėkmės istorijas. Viena didžiausių renginio intrigų taps jungtinis žinomų Lietuvos ekonomistų Gitano Nausėdos, Žygimanto Maurico ir Nerijaus Mačiulio pranešimas. Dar viename netradicinio formato pranešime, kurio autoriai bus pristatyti netrukus, tiek Lietuvos, tiek užsienio svečių auditorijai bus vaizdžiai pristatyta, kodėl lietuviai yra užprogramuoti būti sėkmingais.

„Ši konferencija skirta tiek pažymėti svarbų iniciatyvos „Idėja Lietuvai“ etapą, tiek motyvuoti lietuvius sutelkti piliečių, žiniasklaidos, ekspertų ir valdžios pastangas numatytam idėjų įgyvendinimui. Esame įsitikinę, kad negali būti prasmingesnio būdo tai padaryti, nei imtis realių darbų, kurie padės kurti gražesnę Lietuvos ateitį. Džiaugiamės, kad susidomėjimą šiuo renginiu jau rodo daugybė žinomų lietuvių iš viso pasaulio, atvykti planuoja diplomatai, ambasadoriai, visuomenės veikėjai, kiekvienas norintis jau gali registruotis konferencijai“, – pasakojo DELFI rinkodaros vadovė, konferencijos organizatorė Kristina Valaitytė.

Po konferencijos taip pat įvyks šventinis vakaras, kuriame bus iškilmingai apdovanoti labiausiai nusipelnę iniciatyvos „Idėja Lietuvai“ autoriai ir žurnalistai.

Didžioji idėjų ir pokyčių konferencija „Idėja Lietuvai“ vyks 2018 m. vasario 1 d., Vilniuje, parodų ir konferencijų centre „Litexpo“. Registracija į renginį čia.