„Tai nėra tik apvalus skaičius, su tokiu jau patenki į „YouTube“ platformos dėmesio lauką – esi apdovanojamas sidabrinio kūrėjo sertifikatu ir gali pradėti judėti link auksinio arba deimantinio titulo. Nuo šios sekėjų ribos kanalas suteikia ir galimybę leisti savo paskyrą išnaudoti kitų prekės ženklų reklamai, tiesa, mes tokios galimybės šiuo metu tikrai nesvarstome“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

Bendrovės duomenimis, per mėnesį žiūrovai minėtoje prekės ženklo paskyroje praleidžia 11 mln. minučių, kurios sudarytų net 21 metus, o kiekvienas čia užsukęs vartotojas vienu kartu vidutiniškai peržiūri net 10 skirtingų vaizdo įrašų. Be to, pagal jų peržiūrų skaičių – „Pildyk“ paskyra yra antroje vietoje iš visų Lietuvai turinį kuriančių ir šioje šalyje registruotų „YouTube“ kanalų.

„Džiugina ne tik tai, kad esame pirmieji subūrę tokį sekėjų būrį, bet ir tai, kad jie žiūri įvairų „Pildyk“ paskyroje esantį turinį – tai reiškia, kad esame aktualūs skirtingoms auditorijoms. O įvairovė ir bendrystė yra viena pagrindinių šio prekės ženklo vertybių“, – teigė Dominyka Jonušienė, „Pildyk“ prekės ženklo vadovė.

Anot jos, turinio kūrimo taisyklės verslo prekių ženklams „YouTube“ platformoje ypač skiriasi nuo skirtų kitiems kanalams.

„Svarbiausias skirtumas yra tas, jog „YouTube“ vartotojai patys pasirenka, kokį turinį žiūrėti, tuo tarpu televizijoje ar radijuje – tokios galimybės nėra. Be to, šiuose kanaluose tereikia konkuruoti su kitais rinkos žaidėjais, o „YouTube“ platformoje – su visu pasauliu ir jame sukuriamu turiniu, todėl jis turi būti tikrai unikalus ir aktualus jos auditorijai“, – sakė D. Jonušienė.

Dėl šios priežasties prieš mažiau nei dvejus metus „Pildyk“ savo komunikacijai minėtoje platformoje pasirinko netradicinį būdą – pradėjo dirbti su penkiais Lietuvos vlogeriais: Lauritta, Andriumi Talzunu, „sTimo media“ (broliais Artūru ir Miroslavu Traškomis) bei Vėjavaikiu.

Anot D. Jonušienės, nauja buvo tai, kad jų pasirinkti vlogeriai nėra reklamų aktoriai – nepaisant to, kad atstovauja prekės ženklą, jie išlieka savimi.

„Mūsų sėkmė buvo nulemta esminio sprendimo – ne brukti reklamą, bet auditorijai duoti realaus turinio, kuris papasakotų, apie ką yra prekinis ženklas: draugystę, įvairovę, savęs ir kito priėmimą. Todėl vlogeriams suteikėme visišką kūrybinę laisvę: influenceriai patys kūrė, filmavo, montavo vaizdo įrašus, atsakinėjo į vartotojų komentarus“, – pasakojo D. Jonušienė.

Kampanija pasiteisino labai greitai – vos per pirmąjį jos mėnesį išankstinio mokėjimo paslaugos „YouTube“ kanalo prenumeratorių skaičius padidėjo 18 tūkst., vidutinė turinio peržiūros trukmė – 4167 proc., o vaizdo įrašų peržiūrų kiekis išaugo net 2005 proc.

Tiek sekėjų retai pavykta pasiekti komerciniams verslo, o ne asmeniniams ar žiniasklaidos prekės ženklams. Vienas iš tokių, jau peržengusių šią ribą – pilotų rengimo centras „BAA Training“, turintis daugiau nei 141 tūkst. sekėjų. Tiesa, šioje paskyroje, nors registruotoje Lietuvoje, komunikuojama anglų kalba.