Paskutinėje savo kaip Prezidentės kalboje D. Grybauskaitė pabrėžė, kad Europa – saugi, konkurencinga ir įtakinga – yra ir mūsų atsakomybė.

„Lietuva ne tik dirba pagal europinę darbotvarkę, mes ją formuojame, nes turime ką pasiūlyti Europos ateičiai. Mūsų idėjos dalyvauja kuriant ES kibernetinį saugumo skydą, unikalūs Lietuvos produktai, tokie kaip „Demaskuok“ projektas, padeda visai ES kovoti su dezinformacija ir priešiška propaganda“, – kalbėjo ji.

„Demaskuok“ – nacionalinė iniciatyva, vienijanti žiniasklaidą, visuomenę, verslą ir valstybę kovai su dezinformacija esamu laiku, pasitelkus moderniausias technologijas. Pasitelkusi unikaliais algoritmais paremtus įrankius, žiniasklaida gali greičiau ir efektyviau reaguoti į pasirodžiusią dezinformaciją bei ją demaskuoti. Ši iniciatyva įgyvendinama per „Google Digital Innovation“ fondo projektą, sukurtą DELFI.

Iniciatyva „Demaskuok“, pristatyta svarbiausioms Europos Sąjungos institucijoms Briuselyje bei tarptautinėms organizacijoms JAV, Vašingtone, sulaukė daug pasaulinio susidomėjimo: ją, kaip galimą priemonę spręsti dezinformacijoms problemoms, aprašė prestižinis leidinys „The Financial Times“ ir daug kitų.