Paraiškas konkursui pateikė daugiau nei keturiasdešimt renginių organizatorių iš Lietuvos ir Latvijos. Laimėtojai buvo renkami aštuoniose skirtingose kategorijose, tokiose kaip „B2B renginys“, „B2C renginys“, „Konferencija“, „Įmonės vidinis renginys“, „Festivalis“, „Miesto šventė“, „Kultūrinis renginys“ ir „Paramos renginys“. Daugiausia paraiškų sulaukta „Festivalio“ ir „Kultūrinio renginio“ kategorijose.

Konferencijos „Revolution“ iniciatorius, renginių paslaugų grupės „ReKūrai“ vadovas Aurimas Kamantauskas neabejoja, kad tokie apdovanojimai yra itin svarbūs siekiant tobulėti ir įkvėpti ne tik kitus, tačiau ir patį save.

„Neabejoju, kad dalyvavimas konkursuose suteikia galimybę atrasti naujus užsakovus ir partnerius, o tarptautinės žiuri pripažinimas atveria unikalias galimybes tarptautiniam verslo vystymui, bendradarbiavimui ir tarptautinių renginių pritraukimui į Lietuvą. Laimėjimai suteikia sparnus kilti aukščiau. To ir linkiu visiems renginių organizatoriams – aukite ir kilkite aukštyn“, – apdovanojimų renginio metu sakė A. Kamantauskas.

Paskelbti nugalėtojai: išrinktas ir įspūdingiausias tortas bei gražiausiai dekoruotas stalas
Konkursui pateiktas paraiškas vertino tarptautinė komisija, kurią sudarė renginių industrijos ekspertai ir žiniasklaidos atstovai iš Lietuvos, Danijos, Norvegijos, Ukrainos, Vokietijos, Latvijos, Švedijos, Čekijos.

Pirmajame konkurso etape komisija įvertino pateiktas paraiškas ir atrinko po tris finalininkus kiekvienoje kategorijoje. Jie buvo pakviesti viešai pristatyti savo projektus komisijai ir konferencijos žiūrovams Vilniuje, parodų ir kongresų centre LITEXPO.

Geriausio „Paramos renginio“ titulas atiteko akcijai „Radarom!”, kurią surengė nevyriausybinės organizacijos „Blue/Yellow“, „1K fondas ir „Stiprūs kartu“ bei „Laisvės TV“ ir Lietuvos nacionalinis transliuotojas LRT. Apdovanojimą akcijos organizatoriams įteikusi Ukrainos renginių agentūros įkūrėja ir teatro prodiuserė Nataliia Chyzhova pabrėžė, kad ši akcija, kurios metu buvo surinkta 14 mln. eurų Ukrainos oro erdvės daugiafunkciniams taktiniams stebėjimo radarams, neabejotinai padeda žengti spartesniu žingsniu link Ukrainos pergalės.

Geriausios „Miesto šventės“ titulą iškovojo BĮ „Kauno menininkų namai“ organizuotas „Fluxus festivalis 2022“. „B2B renginio“ kategorijos nugalėtoju tapo „Telia“ organizuotas renginys „Telia VIP gyvai“.

„Kultūrinio renginio“ kategorijoje nugalėtoju tapo Latvijos atstovų „Skudras Metropole & Don’t Panic“ organizuotas renginys „Nature Gallery“.

„Vidinio įmonės renginio“ kategorijoje prizą pelnė agentūros „Lietuvis“ organizuotas renginys „A&A party / Flight“.

Net dviejose kategorijose – „B2C renginio“ ir „Konferencijos“ – apdovanotas „Comic Con Baltics“ renginys „Comic Con Baltics“.

Kategorijoje „Festivalis“ nugalėjo Kauno technologijos universiteto fakultetinės studentų atstovybės „InDi“ organizuotas festivalis „Naktinis krepšinis“.

Apdovanojimų įteikimo metu taip pat paskelbti ir specialiųjų nominacijų nugalėtojai. „Special Mention“ („Specialiojo paminėjimo“) apdovanojimas atiteko agentūros „Lietuvis“ renginiui „A&A party / Flight“ ir Lietuvos romų bendruomenės organizuotam festivaliui „Gypsy fest Vilnius“, o konkurso „Grand Prix“ atiteko Latvijos agentūros „Skudras Metropole & Don’t Panic“ renginiui „Nature Gallery“.

„Revolution Awards“ metu taip pat įteikti ir dar dviejų konkursų – įspūdingiausio torto ir gražiausiai dekoruoto stalo – apdovanojimai. Tortų konkurse pergale džiaugėsi „T.A.I.P cake“ konditerijos studija, o stalų dekoravimo konkurse nugalėtoju tapo kūrėjas Lukas Svirplys.

„Revolution Awards 2023“ laimėtojai ir finalininkai

Paramos renginys

RADAROM! („LRT“, „Blue/Yellow“, „Laisvės TV“, „1K fondas ir „Stiprūs kartu“);

Renginių triptikas: „Ateik barščių, paremk Ukrainą“ Vilnius, „Ateik barščių, paremk Ukrainą“ Kaunas, „Ukrainiečių dienos“ Vilnius („Menai renginiai“).

Miesto šventė

„Fluxus festivalis 2022“ (BĮ „Kauno menininkų namai“)

Kiemų šventė 2022 (BĮ „Kauno menininkų namai“)

„Gypsy fest Vilnius“ (Lietuvos romų bendruomenė)

B2B renginys

„Telia“ VIP gyvai“ („Telia“)

„Nature Gallery“ („Skudras metropole & Don‘t panic“)

„Company teambuilding“ („Bonusevents.lt“)

Kultūrinis renginys

„Nature Gallery“ („Skudras metropole & Don‘t panic“)

Kiemų šventė 2022 (BĮ „Kauno menininkų namai“)

„Kultūra į kiemus“ (BĮ „Kauno menininkų namai“)

Vidinis įmonės renginys


A&A party / Flight (agentūra „Lietuvis“)

„CPVA festival of senses“ (Centrinė projektų valdymo agentūra)

„Getjet airlines winter festival“ („Pramogų pasaulis“/ „United events“)

B2C renginys

„Comic Con Baltics“ („Comic Con Baltics“)

„Performance H2O“ („Lietuvis“)

Konferencija

„Comic Con Baltics“ („Comic Con Baltics“)

Verslo konferencija EBIT („Confinn“)

„Klaipėdos manifestas: mėlynoji ekonomika“ (Klaipėdos ekonominės plėtros agentūra/ Klaipėda ID)

Festivalis

Naktinis krepšinis (Kauno technologijos universiteto fakultetinė studentų atstovybė „InDi“)

„Comic Con Baltics“ („Comic Con Baltics“)

„Fluxus festivalis 2022“ (BĮ „Kauno menininkų namai“)