„Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupei priklausančią televiziją perka Lietuvos prodiuserių kompanija „Singing fish“.

„Singing fish“ vadovas ir vienintelis akcininkas yra Povilas Skaisgirys, giminystės ryšiais susijęs su Rolandu Skaisgiriu.

Sandoriui trūksta tik LRTK palaiminimo. Vyriausybės spaudos tarnyba portalui vz.lt patvirtino, kad strateginių įmonių sandorius tikrinanti komisija leido sandorį.

100 proc. televizijos kanalo akcijų perkantis P. Skaisgirys portalui 15 min.lt sakė, kad nuosava televizijos kompanija buvo sena jo svajonė. Didelių pokyčių artimiausiu metu kanale jis nežada, tačiau planuoja mažinti rusiškos produkcijos kiekį.

„Apie galimybę turėti nuosavą televiziją svarsčiau labai ilgai. Tai labai susiję su mano gyvenimu, su tuo, ką darau, mokslais, kuriuos baigiau. Tad vos tik atsirado galimybė, nusprendžiau ja pasinaudoti“, – 15min.lt sakė P. Skaisgirys.

Anot jo, neseniai darbą pradėjęs televizijos direktorius, buvęs LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius ir kiti administracijos nariai kol kas dirbs toliau. Jis neatskleidė sandorio sumos.

„Šiandien sužinojau, kad gavau leidimą įsigyti, dabar prasidės derybos ir pirkimo-pardavimo sutartys. Sumos kol kas nėra žinomos“, – pirmadienį teigė P. Skaisgirys.

„Lietuvos ryto“ televizija pernai patyrė 577,4 tūkst. eurų grynojo nuostolio – 58 proc. daugiau nei 2017-aisiais (365 tūkst. eurų). 2018 metų pabaigoje įmonė turėjo sukaupusi 13,175 mln. eurų nuostolių.

„Lietuvos ryto“ grupė valdo 100 proc. „Lietuvos ryto“ televizijos akcijų.