Penktus metus organizuojamas konkursas šiais metais sulaukė išskirtinio susidomėjimo – atsiųstos 95 norinčiųjų dalyvauti paraiškos. Pretendentai į „PR Lapės“ apdovanojimą buvo tiek startuoliai, tiek didžiosios šalies įmonės.

„Mes labai ambicingai pasižiūrėjome, išsikėlėme labai aukštų reikalavimų, dėl to man labai džiugu, kad jūsų tiek daug dalyvavo ir kad turėjome galimybę jus visus pakviesti. Linkiu, kad kiti metai būtų labai ambicingi ir galėtumėte kitąmet pateikti dar daugiau projektų, nors jūs visi jau šiemet mums esate verti lapių lapės vardo", – sako viena projekto koordinatorių Justė Michailinaitė.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos direktorius Renaldas Gudauskas, buvęs pirmuoju komunikacijos fakulteto dekanu, džiaugėsi, kad jame išaugo stiprūs profesionalai, darantys didelę įtaką visai Lietuvos rinkai.

„PR Lapės“ dalyvius vertino ekspertų komisija: Geležinės Lapės pseudonimu žinomas Arvidas Bendorius, vienas garsiausių Lietuvos kino prodiuserių Kęstutis Drazdauskas, „Vinted“ produkto vadovas Modestas Tursa, Lietuvos ryšių su visuomene specialistų sąjungos (LRVS) tarybos pirmininkė Lina Jakučionienė, LRVS tarybos narys, VU KF dėstytojas Andrius Kasparavičius, viešųjų ryšių ir organizacijų plėtros specialistas politikos mokslų daktaras Darius Udrys, marketingo dėstytojas, verslo konsultantas Igoris Vasiliauskas ir kiti.

Apdovanojimus vedė žurnalistė Eglė Daugėlaitė, jų metu publikai koncertavo gitaristas, dainų kūrėjas Jonas Krivickas.

Apdovanojimai įteikti:

- Atsakingoji lapė

Mobilioji programėlė „Mano kraujas“, skirta užsiregistruoti dėl kraujo donorystės, pasirinkti patogiausią kraujo davimo vietą, stebėti visą savo donorystės istoriją.

- Pilietiškoji lapė

Miesto bendruomenė „Coolūkis“ (VšĮ „Socialinių idėjų dirbtuvė), mokanti praktinių sodininkystės ir daržininkystės įgūdžių.

- Verslioji lapė

„Parkis“ (UAB „Parkis), unikalus dviračių laikiklis-keltuvas, kuriuo galima vertikaliai pastatyti dviratį nenaudojant fizinės jėgos.

- Išradingoji lapė

„Prieš egzaminą“ (UAB „Šviesa") - mobilioji programėlė, kurios kūrėjai siekia padėti moksleiviams sėkmingai pasiruošti egzaminams.

- Lietuvą garsinančioji lapė

„Didžiausia programavimo pamoka“ (Modernių technologijų ir verslumo renginyje #SWITCH!) (EP nario Antano Guogos biuras). 700 moksleivių iš visos Lietuvos didžiausioje iki šiol programavimo pamokoje siekė Guinnesso pasaulio rekordo.

- Provokuojančioji lapė

Apdovanotas Lietuvos nacionalinis dramos teatras už 77-ąjį sezoną, kurio pagrindinis šūkis –„Treniruok ir sielą“ . Juo teatras skatino atkreipti dėmesį ne tik į sveiką kūną, bet ir sveiką žmogaus vidinį pasaulį.

- Nuoseklioji lapė

„Jonvabaliai“ (UAB „IC Baltic") - ilgametė savanoriška skaidrumo iniciatyva, kuri siekia paskatinti organizacijas viešai atsiskaityti už įgyvendintus projektus ir Europos Sąjungos lėšų naudojimą, pateikti geruosius atsakingo finansų naudojimo pavyzdžius.