2018 metais įkurtas žaliųjų investicijų startuolis „FOROS“ kol kas veikia Baltijos šalyse bei siūlo dalyvauti perkant arba parduodant mišką aukcionuose. Artimiausiu metu planuojami platformos pokyčiai – rinkai bus pasiūlyti investiciniai sprendimai, kurie, naudojantis kuriamomis technologijomis, leis daugeliui žmonių tapti miško savininkais, supaprastinti jų valdymo procesą, su ekspertine pagalba auginti valdomų miškų vertę, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Prisipažinsiu, kad mano sprendimas tapti „FOROS“ dalimi pačiai buvo netikėtas. Tačiau esu įsitikinusi, kad šis investicijų startuolis kardinaliai pakeis supratimą ne tik Lietuvoje, bet ir mūsų regione apie investicijas į mišką, kurios daugeliui iki šiol tikrai buvo suprantamos gana senoviškai, apipintos mitais bei nereikalingais formalumais. Lietuvoje iki šiol veikėme su kitu prekės ženklu, kuris valdo miškų aukcionų platformą, tačiau matome, kad jau laikas žengti kitą žingsnį tiek papildomų paslaugų investavimui prasme, tiek plėstis geografiškai už Lietuvos ribų, todėl laukia įdomus ir iššūkių pilnas laikotarpis“, ─ komentuoja N.Rimšelienė, kuri be naujųjų pareigų „FOROS“ startuolyje yra ir rinkodaros specialistų organizacijos LiMA Vilniaus skyriaus valdybos pirmininkė.

Anot N. Rimšelienės, artimiausi startuolio tikslai yra ne tik pasiūlyti rinkai papildomas, lengviau suprantamas investavimo į miškus paslaugas, bet ir lygiagrečiai formuoti platesnę vadovų komandą, pasitelkus pritrauktą kapitalą ─ žengti į Baltijos ir Skandinavijos rinkas.

„Jau dabar turime subūrę ekspertų komandą, kuri gerai mato, kokį kol kas menkai išnaudotą potencialą investicijoms turi šimtai tūkstančių hektarų privačių miškų tiek Lietuvoje, tiek aplinkinėse šalyse. Norime, kad miškai pagaliau taptų suvokiami ir kaip tvaraus turto klasė, kurią daugelis galėtų įdarbinti vertės kūrimui. Jau iš patirties Lietuvoje žinome, kad paklausa supaprastintoms paslaugoms vienoje platformoje yra itin didelė. Investuodami į spartų augimą neslepiame ambicijos tapti dar vienu lietuvišku vienaragiu“, ─ teigia N.Rimšelienė.

Startuolį „FOROS“, Lietuvoje veikiantį „Miško aukciono“ vardu, tiesiogiai valdo bendrovė „Foros Global“, kurios įkūrėjai yra Justas Kaveckas ir Tadas Palaima. Platformoje miskoaukcionas.lt įvykusių sandorių vertė viršija 16,7 mln. eurų.