Lietuvoje žinomas kriminalinių knygų autorius Dailius Dargis ėmėsi dokumentinių vaizdo pasakojimų apie šešėlinį Lietuvos gyvenimą. Lukiškių kalėjimo sienų paslaptys, po daugiau nei kelių dešimčių metų apie darbo užkulisius prabilę šalies kriminalistai, pokalbiai su šešėlinio pasaulio lyderiais – visa tai ir dar daugiau kiekvieną penktadienio vakarą laukia Delfi TV žiūrovų.

„Šiais kvapą gniaužiančiais dokumentiniais vaizdo pasakojimais pirmiausiai dalinomės Patreon platformoje, tačiau pamatę didžiulį susidomėjimą nusprendėme žengti naują žingsnį ir pristatyti laidą platesnei visuomenei, todėl nuo šiol analogų Lietuvos televizijoje neturinti laida „Kriminalinė zona su D. Dargiu“ bus rodoma Delfi TV kanalu, – apie idėją imtis išskirtinės dokumentinės laidos pasakoja jos autorius Dailius Dargis. – Per 30 nepriklausomybės metų esame pasiekę labai daug. Ir už tai tikrai turime padėkoti ne tik politikams ar nepriklausomybės šaukliams, bet ir mūsų pareigūnams, neleidusiems Lietuvos paversti narkotikų greitkeliu, jungiančiu atskirus pasaulio žemynus, ar tuo labiau nusikaltėlių Rytų sostine su savo taisyklėmis.“

Jau pirmuose laidos epizoduose bus atskleistos legendinio Lukiškių kalėjimo paslaptys, jame veikusi infrastruktūra, galiojusios taisyklės, parodyti mirties kambariai ir garsiausių kalinių kameros. Apie Lukiškių kalėjimo ir garsiausių jo kalinių – Henriko Daktaro, Sauliaus Velečkos-Agurko ir kitų – paslaptis gyvai sutiko papasakoti čia dirbę pareigūnai.

„Jūs net neįsivaizduojate, kiek kartų šio pastato planai, kanalizacijos sistemos, rūsiai buvo nugulę čia kalėjusių asmenų pabėgimų planuose, o mintys apie juos būdavo vienintelės, kurios daugybę mėnesių sukdavosi jų galvose. Tad ši laidos serija savotiška duoklė istorijai, apsaugojusiai mus visus nuo tos visuomenės dalies, kuri galėjo pasukti mūsų gyvenimą tikrai ne į tą pusę, kurioje esame dabar“, – sako D. Dargis.

Laidoje taip pat išvysite ir pačius nusikalstamo pasaulio lyderius. Vienas iš jų – Šiaulių Princų grupuotės lyderis Vladas Baranauskas arba tiesiog Baranis – laidos žiūrovams pasakos apie gaujų karus.

„Tai bus išskirtinė, krauju pažymėta ekskursija po Šiaulius ir ten veikusias grupuotes. Kelionė su tikru nusikalstamo pasaulio gidu po miestą, kuriame susiformavo vienas vėliausių, bet nuožmiausių nusikalstamų susivienijimų Lietuvoje“, – apie ilgus metus derintą interviu su Princų paslaptis atskleisti nutarusiu Baraniu pasakojo D. Dargis.

Apie Šiauliuose veikusių banditų gaujas pasakos ir buvęs Vidaus reikalų ministras, šiame mieste pradėjęs teisėsaugininko karjerą, taip pat vienas legendinis muzikos atlikėjas, ne kartą tapęs paskutiniu gyvai mačiusiu ne vieną, vėliau keistomis aplinkybėmis mirusį, klubo klientą.

„Kartais žmonės net neįsivaizduoja, koks yra tikrasis kriminalinio pasaulio mastas Lietuvoje ir kiek istorijų dar neišvydo viešumos. Karantinas pandemijos metu gerokai apsunkino filmavimus – buvo sudėtinga patekti į įkalinimo įstaigas, gauti archyvus, pasikalbėti su policijos pareigūnais. Sakyčiau, tokiomis kone karo sąlygomis mums pavyko padaryti neįtikėtinai gerą rezultatą“ – apie laidos filmavimo užkulisius pasakoja D. Dargis. – Kuriant laidą dirbome su ilgametę patirtį TV laidų kūrime turinčiais žmonėmis, tad žiūrovų laukia kokybiškas dokumentinis serialą apie kriminalinę Lietuvą.“

Laidą „Kriminalinė zona su D. Dargiu“ žiūrėkite kiekvieną penktadienį 22:00 val. per Delfi TV.

Delfi TV – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.