LRT Komunikacijos ir rinkodaros departamento vadovė Rūta Putnikienė pasakoja, kad nuo rudens žiūrovai nebeišvys šių laidų: „Teisė žinoti“, „Gyvenimas“, „Nacionalinė paieškų tarnyba“, „Specialus tyrimas“, „Gimę tą pačią dieną“, „Mano mama gamina geriau“, „Aš – laidos vedėjas“, „Dvi kartos“.

„Vis dėlto tai nereiškia, jog šių programų niekada nebebus eteryje – jų kūrėjai visada gali dalyvauti konkurse ir jį laimėti.“, – priduria ji.

LRT generalinės direktorės pavaduotojas Gytis Oganauskas pranešime žiniasklaidai pasakoja, kad dalis naujų laidų prasidės nuo rudens, kitų debiutas – po Naujųjų metų. Forma ir turiniu projektai bus labai skirtingi, bet kokybiški, gerokai atnaujinsiantys televizijos tinklelį.

„Ieškojome laidų, kurios padėtų išpildyti LRT misiją – informuotų, analizuotų, skatintų savivoką. Siekiame žiūrovo jausmo, kad laikas, praleidžiamas prie televizoriaus, yra prasmingas. Pastaraisiais metais matydami augantį mūsų televizijos žiūrimumą, tikime, kad visuomenė yra pasiruošusi kokybiniams pokyčiams“, – teigia G. Oganauskas.

Tačiau, pasak LRT TELEVIZIJOS programų direktoriaus Aldaro Stonio, tai nereiškia, kad žiūrovai, įsijungę LRT, jos neatpažins – priešingai, visuomeninis transliuotojas dar daugiau dėmesio skirs socialinėms, visuomeninėms temoms, kurios ir dabar išskiria LRT iš kitų transliuotojų.

„Tarp ryškiausių sezono naujienų – „Ypatingas būrys“, unikalus projektas, atskleisiantis žmonių, turinčių negalią, iššūkius, pasirinkus kario kelią ir pasiryžus ginti tėvynę. Nauja mūsų laida „Gyvenk be skolų“ padės spręsti finansinius rūpesčius, suprasti jų priežastis ir atrasti išeitis. O naujoje pokalbių laidoje „Visi kalba“ netikėtais kampais aptarsime visuomenės aktualijas“, – sako A. Stonys.

Jo teigimu, LRT nusprendė naujai pažvelgti ir į gyvenimo būdo laidas – akcentuoti ne tiek žinomų žmonių sėkmės istorijas ar rodyti jų buitį, o pasinerti į asmenybės pomėgius, savanoriškas, pilietiškas jų veiklas, galinčias tapti pavyzdžiu ir kitiems – rudenį žiūrovai išvys naują laidą „Gyvenimo spalvos“.

„O šeštadienius vėl leisime linksmai – iki gruodžio pabaigos rodysime projektą „Šok su žvaigžde“. Iš BBC oficialiai įsigijome teises į šokių projekto formatą, pripažintą daugybėje pasaulio šalių. Tai bus tiesioginė dviejų valandų laida, kurioje dvylika žinomų veidų ir dvylika šokio profesionalų žiūrovams dovanos tikrai prasmingą pramogą“, – pasakoja G. Oganauskas.

Naujame sezone žiūrovai išvys didelę dalį jau pamėgtų laidų – „Auksinį protą“, „LRT forumą“, „Vartotojų kontrolę“, „Tūkstantmečio vaikus“, „Beatos virtuvę“, „Klauskite daktaro“, „Istorijos detektyvus“, „Duokim garo“, „Ryto suktinį“, „Nacionalinę ekspediciją“ ir kitus LRT tapatybės dalimi tapusius projektus.

Pasak LRT rinkodaros ir komunikacijos vadovės R. Putnikienės, „Tėčio reikalus“ prodiusuoja MB „Keturios medijos“, „Blogą mergaitę“ – „TV Europa“, „Gyvenk be skolų“ – UAB „Just.tv“, „Ypatingą būrį“ – UAB „Media 3“, „Visi kalba“ – „Idea Mecca“, „Gyvenimo spalvas“ – VšĮ „Pilietinė media“.

„Į LRT TELEVIZIJĄ iš LRT PLIUS persikels „Daiktų istorijos“, prodiusuojamos UAB „Makas“. Projektą „Šok su žvaigžde“ prodiusuoja pati LRT komanda“, – kalba ji.