Finansinėje ataskaitoje skelbiama, kad 2019 m. LRT bendrosios pajamos siekė 43,6 mln. eurų (beveik 36 mln. eurų finansuota iš valstybės biudžeto). LRT sąnaudos pernai buvo 43,3 mln. eurų, iš jų darbo užmokesčio ir socialinio draudimo sąnaudos sudarė daugiau nei 13 mln. eurų. Vidutinis darbuotojų skaičius 2019 m. LRT buvo 582 darbuotojai.

LRT generaliniam direktoriui 2019 m. priskaičiuota 70,4 tūkst.eurų darbo užmokesčio, kai 2018 m. ši suma buvo 61,3 tūkst. eurų (2019 m. LRT darbuotojų darbo užmokestis buvo perskaičiuotas remiantis nauja valstybinio socialinio draudimo įstatymo redakcija).

Žiūrint tik į bazinį atlyginimą, daugiausiai mokama LRT generalinei direktorei Monikai Garbačiauskaitei Budrienei – per metus 64,6 tūkst., neatskaičius mokesčių. Dar 5,8 tūkst. prie atlygio buvo pridėta už išmokas iš kitų komercinių lėšų.

Tačiau tarp kitų vadovų yra tokių, kuriems išmokos iš kitų komercinių lėšų skirtos gerokai solidesnės. Administravimo ir veiklos vykdymo departamento vadovas, gaunantis bazinį 61,7 tūkst. eurų metinį atlyginimą, taip pat gauna daugiau nei 37 tūkst. eurų išmokų iš kitų komercinių lėšų, tad visa per metus jam sumokama suma yra daugiau nei 99 tūkst. eurų.

Didžiausia suma per metus, daugiau nei 121 tūkst. eurų, sumokėta interneto departamento vadovui Ričardui Baltaduoniui. Prie 62 tūkst. eurų bazinio atlyginimo jam papildomai priskaičiuota daugiau nei 59 tūkst. iš kitų komercinių lėšų.

LRT pateikė savo komentarą, kodėl interneto departamento vadovo atlygis yra daugiau nei 50 tūkst. eurų didesnis už generalinės direktorės ir iš ko susidaro išmokos iš kitų komercinių lėšų.

„2018 m. pradėjus darbą naujai vadovų komandai buvo priimtas sprendimas sustiprinti svarbias LRT veiklos sritis. IT sritis buvo viena sričių, kurioje LRT stipriomis kompetencijomis nepasižymėjo.

Įvertinus LRT Interneto departamento vadovui keliamus ambicingus veiklos tikslus, jų sudėtingumą ir darbų apimtis, priimtas sprendimas šiai pozicijai samdyti aukščiausios kompetencijos specialistą iš išorės. To nebūtų įmanoma pasiekti neįvertinus IT specialistų atlyginimų tendencijas šalyje ir nepasiūlius konkurencingo atlyginimo.

Interneto departamento vadovui keliami ambicingi veiklos tikslai, jam patikėta didelė atsakomybės sritis, kompleksinės, sudėtingos užduotys. Vadovas yra atsakingas už IT sistemų diegimą ir administravimą, už vidinių procesų, LRT archyvų skaitmenizavimą, naujienų portalo LRT.lt ir mobiliosios programėlės techninį vystymą. Naujasis vadovas taip pat buvo atsakingas už LRT IT specialistų komandos suformavimą.

Jau pasiekti rezultatai rodo, kad sprendimas šiai pozicijai samdyti patyrusį specialistą, pasiteisino – naujienų portalo LRT.lt lankytojų skaičius nuo 400 tūkst. per mėnesį pakilo iki beveik 1,2 mln. Žinoma, tam įtakos turėjo ne tik technologiniai sprendimai, bet ir sustiprinta portalo žurnalistų komanda, efektyviau platformoje integruojamas radijo ir televizijos žurnalistų kuriamas turinys bei LRT mediateka. Atnaujinta ir patobulinta naujienų portalo LRT.lt mobilioji programėlė, pristatyta interaktyvios viktorinos LRT Prototo programėlė, kuri per mėnesį pasiekia daugiau nei 70 tūkst. lankytojų-žaidėjų. Išauginta auditorija, kuri LRT turinį vartoja socialinėse platformose „Facebook“, „YouTube“, „Instagram“. Taip pat sėkmingai vykdomas įvairių vidaus procesų skaitmenizavimas ir automatizavimas, atnaujinama IT infrastruktūra, kt.

Taip pat norime pabrėžti, kad priedai mokėti ne iš valstybės asignavimų, o iš kitų LRT pajamų, gautų už patalpų nuomą, kultūrinės, šviečiamosios ir socialinės informacijos transliavimą“, – atsiųstame komentare aiškina LRT.

Pats R. Baltaduonis sakė, kad viskas yra atsakyta LRT komentare ir daugiau komentuoti nenorėjo.