Pasak jo, visuomeninio transliuotojo sprendimas siekti didesnio skaidrumo konkurse yra sveikintinas. Visgi, savo sprendimą jis tikina paskelbsiąs po to, kai LRT taryba oficialiai paskelbs apie naujas atrankas.

„Šiomis dienomis esu klausiamas, ar kandidatuosiu. Neskubinsiu įvykių, sulaukime konkurso paskelbimo“, – penktadienį socialinio tinklo Facebook paskyroje pranešė A. Zabarauskas.

„Daugiau skaidrumo. Ir tai reiškia, kad LRT jau laimėjo. Tuo pačiu ir visuomenė“, – teigė A. Zabarauskas.

ELTA primena, kad penktadienį LRT taryba pranešė diskutavusi apie naują LRT generalinio direktoriaus konkursą. Dėl naujos konkurso datos taryba pranešė, jog spręs kito posėdžio metu, kuris yra numatytas balandžio 18 d.

„Iki tol mums svarbu rasti sprendimus ir pakoreguoti Viešo konkurso eiti LRT generalinio direktoriaus pareigas aprašą taip, kad šis viešas konkursas užtikrintų kuo didesnį viešumą ir skaidrumą“, – sakė LRT tarybos pirmininkas Eugenijus Valatka.

Taip pat taryba pasidalijo, kad generalinės direktorės pavaduotojui Gyčiui Oganauskui, kurio įgaliojimai baigiasi balandžio 4 d., pavesta laikinai eiti generalinės direktorės pavaduotojo pareigas, kol bus paskirtas naujas generalinis direktorius, pranešė E. Valatka.

Dabartinė LRT vadovė M. Garbačiauskaitė-Budrienė penkerių metų kadenciją pradėjo 2018-aisiais.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją