Vasario 24 d. JAV Užsienio turto kontrolės biuras (Office of Foreign Assets Control, OFAC) priėmė direktyvą, pagal kurią numatytos ribojančios finansinės priemonės Rusijos Federacijos akcinei bendrovei „Gazprombank“. Šiai bendrovei priklauso Rusijos Federacijoje esanti kontroliuojančioji bendrovė „Gazprom-Media“, kurios kontroliuojamos 32 televizijos programos šiuo metu yra retransliuojamos ar platinamos internete Lietuvos teritorijoje.

Lietuvos Respublikos teritorijoje tiesiogiai ar netiesiogiai retransliuojamų ar platinamų televizijos programų savininkė yra akcinė bendrovė „Gazprombank“. Ji yra įtraukta į organizacijų, kurioms taikomos OFAC sankcijos, sąrašą. Todėl, kaip teigiama LRTK pranešime, sudarant sutartis dėl programų platinimo ir vykdant mokėjimus bei kitus sandorius, susijusius su televizijos programų platinimu, Lietuvoje veikiantys televizijos programų retransliuotojai ar platintojai internete tiesiogiai ar netiesiogiai rizikuoja pažeisti OFAC sankcijas. Be to, LRTK mano, kad tokių televizijos programų, kurių savininkams taikomos OFAC sankcijos, retransliavimas ar platinimas internete neatitinka Lietuvos Respublikos nacionalinių saugumo interesų.

Atsižvelgiant į tai bei siekiant apsaugoti televizijos programų retransliuotojus ir platintojus internete nuo galimo OFAC sankcijų pažeidimo ir su tuo susijusios finansinės rizikos, LRTK nusprendė sustabdyti televizijos programų „Avto Plius“, „Boks TV“, „HDL“, „Indiyskoye kino“, „Kinokomediya“, „Kinomiks“ „Kinoseriya“, „Kukhnya TV“, „KVN TV“, „Kto yest kto“, „La Minor TV“, „KHL TV channel“, „M-1 Global“, „Muzhskoye kino“, „Nashe novoe kino“, „Nostalgiya“, „NTV Mir“, „NTV Pravo“, „NTV Serial“, „NTV Stilj“, „Piatnica“, „Piatnica InternationaL“, „Rodnoye kino“, „Russkaya Noch“, „TB-3“, „THT“, „THT Comedy“, „THT International“, „THT Music“, „ZEE TV“, „Zhivi!“, „Malysh-TV“ retransliavimą ar platinimą internete Lietuvos Respublikos teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)