„Apple Pay“ Lietuvoje startuoja su „Revolut“ ir nuo šiol visi „Visa“ kortelių turėtojai galės naudotis šia paslauga. Savo „iPhone“ telefonais, „Apple Watch“ laikrodžiais, „iPad“ planšetėmis ir „Mac“ kompiuteriais bus galima atlikti greitus bei patikimus atsiskaitymus visose – tiek fizinėse, tiek elektroninėse – parduotuvėse, kuriose vykdomi bekontakčiai mokėjimai „Visa“ kortele, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Prekybos vietose „Apple Pay“ atsiskaitoma per tuos pačius bekontakčius terminalus, kuriais žmonės jau dabar naudojasi atlikdami mokėjimus debetine ar kreditine kortele. Iki 2020 metų Lietuvoje visi tokie terminalai priims bekontakčius mokėjimus.
„Visa“ tikslas – užtikrinti galimybę saugiausiu ir patogiausiu būdu naudotis mūsų paslaugomis. Pristatydami „Apple Pay“ kartu su „Visa“ tokenization“ saugumo technologija pakeisime Lietuvos vartotojų kasdienių atsiskaitymų įpročius, – sako „Visa“ Šiaurės ir Baltijos šalių generalinis direktorius Henning Holtan. – Naudodamiesi „Apple Pay“ ir „Visa Token Service“ žmonės galės atlikti mokėjimus taip, kaip ir savo kreditine ar debetine kortele, tačiau neatskleisdami mokėjimo kortelės duomenų. Vartotojas išliks dar saugesnis ir galės patogiai atlikti mokėjimus.“

Svarbiausia „Apple Pay“ yra saugumas ir privatumas. Kai „Apple Pay“ naudojate kreditinę ar debetinę kortelę – ant kortelės esantys skaičiai nėra saugomi nei įrenginyje, nei „Apple“ serveriuose. Vietoje to, kiekvienos transakcijos metu „Visa Token Service“ sukuria unikalų vienkartinį kodą, kuris naudojamas tik vienam mokėjimui atlikti.
„Visa“ tokenisation“ technologija padaro elektroninius mokėjimus ir mokėjimus išmaniaisiais įrenginiais saugius bei paprastus, nes nebereikia kurti ir naudoti vartotojo paskyrų. Vietoje jų kiekviename įrenginyje yra naudojamas unikalus skaitmeninis identifikatorius, kitaip vadinamas „token'u“. Taigi, kortelės ir sąskaitos duomenys niekada nėra pasiekiami – taip vykdant mokėjimą sukuriamas papildomas saugumo „sluoksnis“.

„iPhone“ vagystės atveju, finansinė institucija gali iškart užblokuoti skaitmeninį paskyros kodą („token“). Tačiau vartotojo „Visa“ kortelė tuo pačiu metu neprivalo būti užblokuota. „Visa“ vartotojai, naudodamiesi „Apple Pay“, turės tas pačias privilegijas, kaip ir kiti „Visa“ kortelių turėtojai: apsaugą nuo apgavysčių per neautoritizuotus pirkimus ir galimybę atsiskaityti visame pasaulyje.
„Apple Pay“ technologiją yra paprasta įdiegti bei ja naudotis. O vartotojai ir toliau gaus visus kredito ar debeto kortelių privalumus bei naudas.

„iPhone“ ir „Apple Watch“ savininkai, naudodamiesi „Apple Pay“, galės atlikti mokėjimus parduotuvėse, restoranuose, taksi ir daugelyje kitų vietų. Apsipirkinėjant mobiliosiomis programėlėmis, naršyklėje „Safari“ ir naudojant „Apple Pay“ nebereikės kaskart naujai pildyti ilgų registracijos formų su kontaktine informacija. Norint pirkti su „Apple Pay“, prireiks tik autorizavimo su „Face ID“, „Touch ID“ ar telefono saugos kodo.