2015 m. vasarį Klaipėdoje įkurto startuolio „Whatagraph“ pritraukta investicija priskiriama vadinamajam A serijos paruošiamajam raundui, kuris dažnai laikomas vienu svarbiausių startuolių plėtojimo postūmių, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Pusę į „Whatagraph“ platformą investuotos sumos, t. y. 300 tūkst. Eur, skyrė vienas didžiausių lietuvių įkurtų rizikos kapitalo fondų „Open Circle Capital“. Likusią dalį investavo patys startuolio įkūrėjai broliai Malinauskai (Justas, Tomas ir Andrius) bei dar vienas fondas, apie kurį paskelbti žadama vėliau.

„Investuotojų skirtos lėšos leis „Whatagraph“ tinkamai pasiruošti dar svarbesniam A serijos investicijų pritraukimo raundui. Taip pat sudarys galimybę išplėsti veiklą – darbuotojų skaičių beveik padvigubinant. Jų bus daugiau ir Klaipėdoje, ir Vilniuje esančiuose mūsų biuruose. Labiausiai pagausės pardavimo specialistų komandos gretos“, – sakė J. Malinauskas, kurio vadovaujamas startuolis turi biurą ir Olandijoje.

Skaitmeninės rinkodaros srityje seniai dirbančio verslininko vadovaujama bendrovė yra vienas sėkmingiausių Lietuvos SaaS tipo (angl. software as a service) startuolių. Kasmetinis jo augimas iki šiol buvo 250 proc., o klientų sąraše yra tokie žinomi vardai kaip „Heineken“, „The New York Times“, „Ogilvy“ ir net legendinio investuotojo Warreno Buffetto valdoma bendrovė „Berkshire Hathaway“.

Anot „Open Circle Capital“ partnerio Audriaus Miluko, „Whatagraph“ progresas prilygsta pasaulinių „vienaragių“ augimo tempui, kuris šiuo atveju yra neatsitiktinis.

„Užsigrūdinusi bei užsienyje patirties įgavusi komanda, įnovatyvus ir tarptautinėse rinkose realizuojamas produktas, sparčią plėtrą įgalinantis verslo modelis bei aiški strategija, kaip bus pasiekti ambicingi augimo tikslai – tai savybės, kurių ieško rizikos kapitalo investuotojai. „Whatagraph“ pasižymi visomis iš jų“, – pabrėžė A. Milukas.

2016 m. „Whatagraph“ buvo įtrauktas į Lietuvos geriausių startuolių dešimtuką. Tais pačiais metais, kaip vienas iš 10 perspektyvių Europos startuolių, baigė Olandijoje esančio akceleratoriaus „Rockstart“ programą. 2017-aisiais „Whatagraph“ buvo pripažintas vienu perspektyviausių Baltijos šalyse.

Apie „Whatagraph“

„Whatagraph“ – internete veikianti programinė įranga, sukurianti lengvai suprantamas ir geresnius sprendimus priimti leidžiančias rinkodaros kampanijų ataskaitas. Šis virtualus įrankis padeda greičiau suprasti sudėtingą informaciją ir per kelias sekundes iš „Google Analytics“, „Google Ads“, „Facebook Ads“, „Instagram“ ir kitų kanalų surinktos informacijos suformuoja grafines duomenų vizualizacijas.

Apie rizikos kapitalo fondą „Open Circle Capital“

„Open Circle Capital“, valdantis daugiau kaip 20 mln. eurų finansinius išteklius, investuoja į lietuviškas įmones, kuriančias produktus aukštųjų technologijų srityse. Fondas siekia padėti startuoliams, įgyvendinantiems mokslo idėjas, tyrimus ar taikantiems technologijas, kurioms sukurti reikia specialių žinių.

Mažoms ir vidutinėms įmonėms „Open Circle Capital“ ekspertai ne tik padeda identifikuoti komercinį potencialą turinčias inovatyvias technologijų idėjas, bet ir konsultuoja finansavimo klausimais jas įgyvendinant. Pagrindinis fondo siekis – atrasti ir investuoti į verčiausius bei potencialiai sėkmingiausius Lietuvos technologijų kūrėjus, suteikiant pirmajam šuoliui ne tik reikalingo kapitalo, bet ir žinių.

Fondo partneriai, turintys didžiulės investavimo patirties, vadovavo investicijoms į beveik 100 technologijų įmonių, dalyvavo daugiau nei 80 technologijų perdavimo sandorių, 7 fondų valdyme ir yra pardavę verslą tokiems pasaulio milžinams kaip „Saab“, „Eli Lilly“ ir t. t.

Fondas įkurtas įgyvendinant Lietuvos Respublikos ūkio ministerijos finansinę priemonę „Ankstyvosios stadijos ir plėtros fondas I“. 13,8 mln. Eur fondui skyrė „Invega“.

Vienerius metus gyvuojantis fondas jau yra investavęs į 7 lietuviško kapitalo verslus.