Įrenginio kūrėjai pasakoja, kad kuriant produktą prototipai buvo keisti daugiau nei 10 kartų, kelios rimtos klaidos vos neprivertė nutraukti veiklos, bet galiausiai atradus potencialius partnerius ir sulaukus jų padrąsinimo, idėją pavyko įgyvendinti.

„Monimoto yra išmani signalizacija, kurios įdiegimas ir naudojimas nereikalauja specifinių, profesionalių žinių - prietaisą parduotuvėje nusipirkę naudotojai tai padaro patys. Didelis privalumas yra tas, kad signalizacijos nereikia įjungti ar išjungti - ji reaguoja į šeimininko raktą - pakabuką, dažniausiai nešiojamą prisegus prie transporto priemonės raktų. Šeimininkui pasitraukus nuo įrenginio toliau nei 10 metrų, judesys ar didesnė vibracija aktyvuoja sistemos veikimą“, - aiškina įmonės direktorius ir vienas įkūrėjų Rolandas Dranseika.

Kūrėjai teigia, kad tokios signalizacijos diegimas ne sudėtingesnis nei išmanaus telefono ar modemo. „Tai rodo ir išankstinio užsakymo populiarumas, kuomet per pirmąsias dvi dienas buvo parduota daugiau nei šimtas įrenginių. Įjungus prietaisą tereikia atsisiųsti mobilią programėlę, kurios pagalba sukuriami ir keičiami individualūs nustatymai. Vėliau į programėlę siunčiama informacija apie prietaiso būklę, GPS nustatytą buvimo vietą ir kiti duomenys. Iš esmės „Monimoto“ yra daiktų interneto dalis, jau dabar egzistuojanti realybė. Mūsų atveju duomenims apdoroti naudojame sumanius algoritmus, leidžiančius atskirti pravažiuojančio automobilio sukurtą vibraciją nuo nesankcionuoto veiksmo. Vėliau, produktui pasiteisinus rinkoje, planuojame pasiūlyti ir daugiau patogumų klientams” - sako R. Dranseika.

Inovacijos autoriai tikisi, kad jų produktas bus populiarus rinkoje ir dėl baterijos ilgaamžiškumo. Jie teigia, jog naudojant prietaisą įprastai, baterijų turi pakakti daugiau nei vienam sezonui. Išmani signalizacija tinka saugoti ne tik motociklams, bet ir bet kuriam kilnojamam turtui: katerių varikliams, žolės pjovimo traktoriams, keturračiams ir kitiems įrenginiams.

2016 m. į „Monimoto“ investavo „Topocentro“ įkūrėjas, „Euronics“ grupės valdybos narys Aurelijus Rusteika.