Po paskaitos vyks diskusija su lektoriumi, kurią moderuos Lietuvos marketingo asociacijos (LIMA) valdybos narys Andrius Milinavičius. Jos metu klausimus D. Gluckmanui bus galima užduoti ir nuotoliniu būdu.

Labiausiai D. Gluckmaną išgarsino „Baileys Irish Cream Liqoure“ gėrimo sukūrimas. Tai populiariausias pasaulyje likerinis gėrimas ir 9-as pasaulinėje spiritinių gėrimų rinkoje. Kasmet jo parduodama 82 mln. butelių, o viso iki šiol parduota 1,25 mlrd. butelių. D. Gluckmanas taip pat yra „Aqua Libra“ gėrimo autorius.

D. Gluckmanas gimė Pietų Afrikoje, tačiau jo genealoginis medis veda į Lietuvos miestelį – Tauragę, iš kur II-ojo Pasaulinio karo pradžioje emigravo jo motina.

„Gegužės mėnesį D. Gluckmanas apsilankė Lietuvos ambasadoje Dubline. Jam tai buvo pirmas apsilankymas jo senelių šalies atstovybėje. Tuomet ir kilo idėja surengti vizitą į Lietuvą. Jis yra aukščiausio lygio profesionalas, išskirtinė, charizmatinė asmenybė, tad, manau, visiems Kauno studentams ir dėstytojams bus įdomu bei naudinga su juo susitikti ir padiskutuoti“, – sako Lietuvos Nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Airijoje Egidijus Meilūnas.

D. Gluckmaną į Lietuvą ir KTU lydės Airijoje gyvenantis Rytis Jankauskas, kuris aktyviai prisideda prie Lietuvos ir Airijos ryšių plėtros, organizuoja įvairius Lietuvą pristatančius renginius, verslo misijas. Pasak jo, D. Gluckmanas – pasaulyje puikiai žinomas rinkodaros ekspertas, savo patirtimi noriai besidalijantis su studentais.

„D. Gluckmano patirtis siekia 40 metų. Šiuo metu jis keliauja po pasaulį ir skaito paskaitas įvairiuose universitetuose, dalijasi savo sėkmės ir nesėkmės istorijomis. Jis skaitė paskaitas pasauliniuose institutuose ir universitetuose. Šį rudenį kalbėjo tarptautinėje konferencijoje Australijoje. Davido paskaitos apima įvairias temas – nuo prekės ženklo sukūrimo iki patekimo į rinką“.

Į D. Gluckmano paskaitą KTU per rekordiškai trumpą laiką užsiregistravo beveik 500 klausytojų, pusė iš jų – KTU ir kitų Kauno universitetų studentai, kita pusė – atstovai iš verslo organizacijų.

„Tai rodo, kad atvirą D. Gluckmano paskaitą organizuojantis KTU unikalią galimybę pasisemti patirties iš vieno geriausių savo srities ekspertų pasaulyje, suteikia ne tik Kauno studentams, bet ir marketingo specialistams“, – sako diskusiją su D. Gluckmanu moderuosiantis LIMA valdybos narys A. Milinavičius.