„Jau netrukus, baigęs bazinį šaulio įgūdžių kursą prisijungsiu prie kovinių šaulių būrio. Nuo kitų šaulių jie skiriasi tuo, kad, prasidėjus karui, koviniai šauliai automatiškai tampa šalies ginkluotųjų pajėgų dalimi, karo kombatantais. Šaulio pareiga būti pasiryžus ir pasirengus, jeigu šaliai kyla grėsmė – kuprinę ant pečių, ginklą į rankas ir pirmyn į savo padalinį. Jokių klausimų ar abejonių,“ – pasakoja K. Krivickas.

Pašnekovas neslepia – pilna šaulio ekipuotė ir ginkluotė kainavo nepigiai ir juntamai atsiliepė šeimos biudžetui. Žiūrovai turės progą pamatyti pilną šaulio ekipuotę: uniformą, žygio, išgyvenimo, asmeninės apsaugos reikmenis, ginkluotę ir sužinoti kas kiek kainuoja. „Už tuos pinigus, kuriuos skyriau šaulio ekipuotei ir ginkluotei įsigyti, galėjau nusipikrti geresnį automobilį, bet aš tai vertinu kaip nedidelį savo indėlį į Lietuvos apginamumą,“ – sakė K.Krivickas.

K. Krivicko artimieji nenustebo žinomam vyrui apsisprendus tapti šauliu. „Tikrai nebuvo netikėta“, – sako Kristupo žmona Jurgita.

„Mes visa šeima jį labai palaikom, šeimoje vaikus auklėjam patriotiškai. Mūsų berniukai jau turi ir savo vaikišką ekipuotę, tai apsirengia ir eina žaisti šaulius“, – pasakojo J.Krivickienė.

Jau šį šeštadienį 8:30 val. DELFI TV laidoje „Šauliai. Tėvynės labui!“ K.Krivickas papasakos, kokių žingsnių reikia imtis, norint tapti šauliu, kas yra bazinis šaulio įgūdžių kursas, kuo skiriasi nekoviniai šauliai, nuo tų, kurie ruošiasi ginkluotai šalies gynybai, ir kvies visus patriotiškai nusiteikusius tautiečius stoti į Tėvynės gynėjų gretas – Lietuvos šaulių sąjungą.