Kauno savivaldybės sukurtame tinklapyje kviečiami registruotis kauniečiai, norintys pakviesti svečius vakarienės, ir vilniečiai, norintys atvykti. Vos per pirmas porą valandų nuo tinklapio paleidimo, jame jau buvo apsilankę keli tūkstančiai žmonių ir užsiregistravę šeimininkų daugiau nei 40 vakarienių. Kaip ir pernai, vilniečiams bus sudaryta galimybė autobusais atvykti į Kauną ir atgal nemokamai, arba pasinaudoti nuolaidomis naudojantis „Taxify“ ar „Citybee“ paslaugomis.

Kauno savivaldybės komunikacijos skyriaus vadovas Tomas Grigalevičius sakė, kad ši idėja, įgyvendinta per tris savaites, buvo Kauno savivaldybėje dirbančių žmonių iniciatyva, kuri savivaldybės biudžetui kone simbolinę sumą. „Kol kas nežinome, kiek tai iš tikrųjų kainuos, bet jei atsimename pernai vykusį gimtadienį, kuris kainavo 3599 eurus, kas tokio dydžio ir poveikio kampanijoms yra visiškai minimalus biudžetas, manau, šįmet tikrai neturėtų kainuoti daug daugiau“, – komentavo jis.

Pasak T. Grigalevičiaus, jie neturi nusimatę tikslo, kiek vakarienių turi įvykti. „Sąmoningai nekėlėme tokio kriterijaus, nes tikslas yra ne kiekybė, o o tas intymus, jaukus dviejų miestų draugystės triumfas“, – kalbėjo jis.

Galbūt Kaunas tokiu būdu bando įgelti Vilniui, pakviesdamas vilniečius savo miesto gimtadienio švęsti į Kauną? „Tikrai ne, to nėra nei mūsų galvose, nei širdyse: čia tik visiškas liudijimas draugystės ir šiltų santykių. Ta Kauno ir Vilniaus priešprieša, varžymasis iš esmės yra, o tiksliau buvo tam tikras mitas, kurį palaikė tik maža abiejų miestų bendruomenės dalis. Praėjusiais metais pasveikinę vilniečius ir juos pakvietę į Kauną, mes paneigėme šitą mitą ir įrodėme, kad abiejų miestų gyventojai vieni kitų atžvilgiu yra nusiteikę labai draugiškai: mes esame draugai, ne konkurentai ar varžovai“, – pabrėžė T. Grigalevičius.

Staigmenas miestiečiams savo gimtadienio proga žada ir Vilnius. Viena iš jų – žaidimas „695 dovanos vilniečiams“, vyksiantis sausio 25 d. Žaidimo metu skirtingose miesto erdvėse prie ženklo „695“ gyventojų lauks gausybė dovanų – Vilniaus savivaldybė skelbia, kad pakaks pasakyti žaidimo slaptažodį ir bus įteikta Vilniaus gimtadienio dovana, paruošta kartu su šventės rėmėjais. Dovanų žaidimas vyks visą dieną – nuo 8 val. ryto iki 21 val. vakaro, o jį baigs nemokamas dainininkės Aistės Lasytės koncertas bare „Piano man“ nuo 21 val.