Tradiciškai, kalbant apie tarptautinį kontekstą, laukiamiausia tituluojama britų prekybos tinklo „John Lewis“ reklama. Šiemet joje pasakojama istorija apie mažo berniuko ir ateivės iš sudužusio kosminio laivo draugystę, o galbūt net užgimusią pirmąją meilę – nes tyriems jausmams juk jokios ribos negalioja.

Visgi, daugiausiai aptarinėjama šiemet buvo kita reklama – drąsiu sprendimu daugelį nustebino Norvegijos pašto tarnyba, kurios reklamoje Kalėdų senelis susiranda vaikiną. Tuo pačiu ši kompanija paminėjo 50 metų sukaktį, kai Norvegijoje buvo panaikintas tos pačios lyties asmenų santykių draudimas.

„Apple“ šiais metais pasakojo istoriją apie mergaitę, bandančią išsaugoti mylimą sniego besmegenį. Beje, jie pabrėžia, kad šis profesionalai atrodantis reklaminis klipas yra nufilmuotas telefonu „iPhone 13 Pro“.

„McDonald`s“ savo reklamoje imasi gana klasikinio ėjimo apie mergaitę ir jos įsivaizduojamą draugą. Juk kartais juos verta prisiminti net suaugus!

O kaip Lietuvoje?

„Telia“ šiemet pasakoja istoriją apie kaimynus, kurie, visus metus erzinę vienas kitą, per šventes galiausiai atranda buvimo kartu džiaugsmą.

„Tele 2“ lieka ištikimi savo reklaminio serialo herojams, tačiau į pastiprinimą pasikviečia scenos karalienę Džordaną Butkutę.

„Bitė“ nusprendžia reklamą susieti su pasiūlymu perrašyti prisiminimus iš VHS juostų į šiuolaikiškesnes laikmenas. Na, ir be abejo, žadina nostalgiją su Ilona Balsyte, kuriai kompaniją palaiko kita garsi aktorė, Aistė Zabotkaitė.

„Ikea“ dėmesio centre – be abejo, namai, ir juose kuriamas jaukumas.

„Maxima“ virpina širdis istorija apie mergaitės pamestą mylimą pliušinį meškiuką, kuris, žinoma, randa kelią namo.

Lidl“ linksmina visus, suprantančius, kas yra kalėdinis apsipirkimo maratonas ir siūlo jame nedalyvauti.

„Iki“ sujungė jėgas su startuoliu „Lastmile“ – ne tik pristatydami produktus, bet ir kalėdinėje reklamoje, kuria sako siekiantys griauti stereotipus, tad produktus šventėms čia renkasi vyras.

„Eurovaistinė“ linki atrasti tuos, kurie šalia. Na, ir pasitelkia amžiną reklamų kozirį – šuniuką.

Tad kuri šiemet labiausiai patiko jums?