Pasak „Lidl Lietuva“ valdybos narės ir Pirkimų tarnybos vadovės Ilonos Čiužienės, katalogą nutarta perkelti į skaitmeninę erdvę, nes toks formatas klasika tapusiam leidiniui suteikia daugiau funkcijų ir yra tvaresnė alternatyva.

„Šiemet išsikėlėme tikslą lengvinti šventinį laukimą, tad elektroninio katalogo vaidmuo yra itin svarbus. Čia galima patogiai rasti ne tik savaitės pasiūlymus, bet ir receptų, pasiruošimo šventėms idėjų, atrasti kitą naudingą informaciją, gauti patarimų iš šių metų katalogo herojų. Nesvarbu, kur bebūtumėte – vieno mygtuko paspaudimu atsiveria visas „Lidl“ pasaulis, kuriuo taip paprasta dalintis“, – sako I. Čiužienė.

Raudonieji ir mėlynieji

Pirmą kartą kataloge susitinka ir dvi visiems puikiai Lietuvoje pažįstamos šeimos. Pasidalinusios į mėlynųjų ir raudonųjų komandas, jo pristato savo šventinio laukimo ir, žinoma, kalėdinių dovanų idėjas. Raudonųjų komandai atstovauja Robertas, Agnė, Markas ir Mara Kalinkinai, o mėlynųjų – Linas, Irma, Saulė ir Jokūbas Adomaičiai.

Pasak R. Kalinkino, tiek Kalėdos, tiek Kūčios jų šeimoje yra itin laukiamos, todėl šventinė nuotaika prasideda jau lapkričio mėnesį.

„Eglutę puošiame gerokai iš anksto, dar žiemai neprasidėjus. Juk tą šventinį jausmą norisi susikurti ir jame pabūti kuo ilgiau. Mums patinka gyventi Kalėdų dvasia, pabusti ir eiti miegoti jaukiai blyksint spalvotoms lemputėms“, – pasakoja R. Kalinkinas.

Pasak jo, mums reikia išmokti dažniau džiaugtis tomis akimirkomis, kai gaminame, puošiame namus, kai visa šeima susėda prie šventinio stalo ar dalinasi dovanomis. „Tai nėra projektas ar darbas. Galvoti reikia apie švenčių tikslą ir mažiau apie procesą. Nieko tokio, jei kažkas nevyksta pagal planą, juk svarbiausia yra bendrystė ir laikas, praleistas kartu su artimais žmonėmis“, – sako R. Kalinkinas.

Mums patinka gyventi Kalėdų dvasia, pabusti ir eiti miegoti jaukiai blyksint spalvotoms lemputėms.
R. Kalinkinas

Prisiminęs katalogo fotosesiją, Robertas juokiasi, kad tai net tik vienas tų retų atvejų, kai visa šeima drauge dalyvauja tokiame projekte, tačiau ir visi pasipuošę panašaus stiliaus rūbais.

„Vaikams buvo atrakcija, nes jie mėgsta fotografuotis, nebijo kamerų. Mums su žmona buvo smagu matyti visus tvarkingais, vienodo stiliaus drabužiais. Tai žiauriai retas atvejis, kuris įeis į mūsų šeimos fotoistoriją“, – papildo R. Kalinkinas.

Linas Adomaitis pasakoja, jog šventės jų namuose neįsivaizduojamos be muzikos iš vinilinių plokštelių, šokių ir Kūčių vakarienės be Lino mamos kelių rūšių silkutės bei virtinukų su grybais.
Vis dėlto laukimas yra lydimas intensyvios ruošos: „Nors pastaruoju metu viskas vyksta gan skubotai, tai tik suteikia žavesio ir sveiko adrenalino. Pagrindinis patarimas – viską daryti su humoru bei šypsena, tarsi pasinertume į nuotykių pasaulį. Juk vaikai taip mėgsta visokias staigmenas ir pokštus, o mes su Irma irgi lengvai, be streso pasiduodame nuotykiams.“

Pasak L. Adomaičio, dalyvavimas šiame projekte buvo šauni patirtis, ypač vaikams: „Saulei labai patiko, kad grimuotoja šukavo plaukus, o stilistė rinko rūbų derinius. Pamatėme, kaip mergaitė pamažu virsta į panelę. Jokūbas užsiėmė rekvizitais – nuo muzikos instrumentų iki dėžučių pakavimo. Apskritai, vaikai labai susidraugavo ir buvo sunku prikalbinti važiuoti namo.“

Pagrindinis patarimas – viską daryti su humoru bei šypsena, tarsi pasinertume į nuotykių pasaulį. Juk vaikai taip mėgsta visokias staigmenas ir pokštus.
L. Adomaitis

L. Adomaitis prisimena, kad sklandaus visos komandos darbo nesutrukdė net kelioms valandoms dingusi elektra.

„Bet prisipažinsiu, kad, kai mūsų šeima pasirodė studijoje, elektra kaip mat atsirado. Juokais sakiau, kad kviestų mus dažniau ir nebus problemų su šviesa. Ne veltui viena naujausių mano dainų vadinasi „Šviesa spindės tamsoje“, – įspūdžiais dalinasi L. Adomaitis.

Kiekvieną savaitę – naujas turinys

I. Čiužienės teigimu, „Lidl“ kalėdinis katalogas bus atnaujinamas kiekvieną savaitę, o jo skaitytojai turės galimybę atrasti specialius pasiūlymus bei vis kitas receptų, dekoracijų ar dovanų idėjas, kurių paruošta su kaupu.

Šių metų „Lidl“ kataloge skaitytojų lauks pažintis su Kalinkinų ir Adomaičių šeimomis, jų patarimai, advento kalendoriai, dovanų vaikams, dekoracijų bei desertų idėjos. Taip pat bus pristatomas specialus šventinis „Favorina“ žaidimas „Lidl Plus“ programėlėje, kurio laimėtojai žiemos šalčius galės iškeisti į atostogas Balyje bei laimėti kitų įvairių prizų.