„Augant audio turinio, tinklalaidžių populiarumui nusprendėme „Delfi Plius“ skaitytojams pasiūlyti galimybę pasiekti jų mėgstamą turinį ir tokiu formatu – dalis nepriklausomų autorių parašytų straipsnių taip pat bus ir profesionaliai įgarsinti. Tad jei nenorite sėdėti prie kompiuterio ar telefono – galėsite plėsti savo žinias tiesiog klausydamiesi“, – sako „Delfi“ rinkodaros vadovas Irmantas Matilionis.

„Delfi Plius“ redakcija planuoja per mėnesį įgarsinti 30-40 publikacijų.

„Tekstai yra populiariausia autorių kūrimo forma, bet jau ne vienas skaitytojas prašė galimybės turinį klausyti. Profesionalus įgarsinimas sukurs kokybišką produktą mūsų auditorijai ir suteiks dar daugiau vertės autorių tekstams, – sako Paulius Paulaitis, „Delfi Plius“ redaktorius.

Pirmieji įgarsinti tekstai jau pasiekiami platformoje, o juos įgarsino tinklalaidės „Išpakuota“ kūrėja Rugilė Matusevičiūtė ir „Delfi Plius“ naujienų redaktorė, Delfi TV laidų vedėja Aurelija Karaliūtė.

Rugilė Matusevičiūtė ir Aurelija Karaliūtė
„DELFI Plius“ – atvira turinio monetizavimo platforma, prie kurios prisijungę vartotojai gali rasti kokybišką įvairaus formato turinį tiek iš atskirų autorių, tiek iš žinomų tarptautinių ir lietuviškų žiniasklaidos priemonių, o turinio autoriams ši platforma leidžia užsidirbti iš savo kūrybos.

„Delfi Plius“ skelbiama išversta „The Economist“, „Bloomberg“, „Harvard Business Review“, „Foreign Policy“ publicistika, taip pat straipsniai iš leidinių – „Kultūros barų“, „Lamų slėnio“, Naujojo Židinio-aidų“, „Šiaurės Atėnų“ ir kitų.

Tarp nepriklausomų autorių – Rytis Zemkauskas, Andrius Užkalnis, Giedrius Drukteinis, Erika Umbrasaitė, Gražina Kristina Sviderskytė, Ernestas Parulskis, Marius Burokas, Paulius ir Jurgita Jurkevičiai bei dar 50 kitų laisvųjų kūrėjų.

2019 m. rudenį startavusi „Delfi Plius“ platforma autoriams jau yra išmokėjusi 17,5 tūkst. eurų. Daugiausiai per mėnesį uždirbęs kūrėjas gavo beveik 600 eurų pajamų. 2020 m. kovą „Autorių fondas“ buvo rekordinio dydžio ir sudarė 3 576 eurus. Iki metų pabaigos „Delfi Plius“ ketina iš viso išmokėti 70 tūkst. eurų.

Prie platformos jungtis gali ir kviečiami visi norintys. Autoriai ir leidiniai uždirba pinigus iš savo turinio pagal prenumeratorių skaitymo laiką.

„Delfi Plius“ projektą iš dalies finansuoja „Google“ skaitmeninių naujienų inovacijų fondas (angl. „Google Digital News Innovation Fund“, sutrumpintai „Google DNI“).

Skaitomiausias kiekvieną dieną naujienų portalas Delfi su visa eile teminių kanalų, skirtų įvairioms auditorijoms ir skelbimų portalas „Alio.lt“ nuo 2007 m. priklauso Estijos žiniasklaidos grupei „Ekspress Grupp“. Tai žiniasklaidos grupė, plėtojanti internetinės žiniasklaidos, leidybos ir laikraščių verslą Baltijos šalyse. „Ekspress Grupp“ Lietuvoje taip pat priklauso ir reklamos paslaugų internete bendrovė „Adnet media“.