Reklamoje rodoma aktorė Marina Ruy Barbosa, apsivyniojusi juodu popieriumi, o ją lydi minėtas šūkis. Būtent dėl jo, o ne dėl paties popieriaus, Brazilijoje ir kilo didžiausias skandalas, todėl po gausios kritikos šis šūkis buvo pašalintas, rašo BBC.

Brazilų pasipiktinimą sukėlė tai, kad analogiškas šūkis turi gilias istorines šaknis: jis buvo naudojamas 1960 m. kilusiame judėjime kovojant už pilietines juodaodžių teises. Vėliau šis šūkis įsišaknijo ir dažnai buvo prisimenamas kovojant už tai, kad visų žmonių teisės būtų lygios, nepaisant jų odos spalvos, ir kad balta oda nebūtų laikoma neginčijamu grožio standartu.

„Žmonės dėl šio šūkio pasaulyje aukojo ir vis dar aukoja gyvybes. Jis vis dar yra svarbus ir gyvybiškai reikalingas. Bet kur pasaulyje ieškodamas „Juoda yra gražu“, gausi informaciją apie kovotojus už lygias teises, bet Brazilijoje tave nukreips į informaciją apie tualetinį popierių“, - savo feisbuko profilyje rašė brazilų rašytojas Andersonas Franca.

Šiuo jo įrašu per dieną buvo pasidalinta daugiau nei tris tūkstančius kartų. Tiesa, ne visi buvo tokie įtūžę. Vienas iš komentatorių, pavyzdžiui, rašė, kad jis pats yra juodaodis ir jo tai visai nežeidžia, tad, jo nuomone, nereikėtų įžvelgti rasizmo ten kur to nėra.

Visgi bendrovės atstovai išplatino viešą atsiprašymą, kuriame pabrėžė, kad visa ši situacija buvo nesusipratimas ir jie tikrai negalvojo apie jokią rasistinę potekstę.