Valstybinės karalienės Elžbietos II laidotuvės vyks Vestminsterio abatijoje, kur nuo trečiadienio su ja atsisveikinti ir paskutinę pagarbą išreikšti galėjo tūkstančiai gedinčių gyventojų. Amžinojo poilsio karalienė atguls Vindzoro pilyje esančioje Šv. Jurgio koplyčioje, kur palaidoti ir jos šeimos nariai bei prieš metus miręs vyras princas Philipas.

Pranešama, jog laidotuvėse dalyvaus karališkosios šeimos nariai, užsienio valstybių vadovai, kitų šalių karališkųjų šeimų nariai, Jungtinės Karalystės politikai bei karalienės globotų labdaros organizacijų atstovai. Iškilmingos pamaldos ir laidotuvių procesija bus transliuojamos per televiziją.

Laidotuvių ceremoniją „Delfi“ ir „Delfi TV“ žiūrovai galės išvysti specialios „Delfi dienos“ transliacijos metu. Laidą ves žurnalistės Kristina Pocytė ir Greta Klimkaitė. „Delfi TV“ studijoje viešės ir svečiai, tarp kurių žinomi ekspertai ir apžvalgininkai. Jie komentuos atsisveikinimą su karaliene bei pasidalins įžvalgomis apie Jungtinės Karalystės monarchiją.

„Iškilminga karalienės Elžbietos II laidotuvių ceremonija – neeilinis įvykis, kurį stebės milijonai žmonių visame pasaulyje. Todėl įgyvendindami savo misiją informuoti visuomenę apie reikšmingiausius įvykius, „Delfi TV“ ir „Delfi“ taip pat transliuos ir padės žiūrovams stebėti tai, kas realiu laiku vyks Londone“, – sako „Delfi“ video vadovas Arturas Paknys.

„Delfi“ ir „Delfi TV“ žiūrovai taip pat turės išskirtinę galimybę susipažinti su aktualiausiomis naujienomis tiesiogiai iš Londono, kurias nušvies „Delfi“ žurnalistai. Tiesioginių pasijungimų „Delfi dienoje“ metu bus dalijamasi naujausia informacija apie Elžbietos II laidotuvių ceremoniją ir aptariami įspūdžiai, kuriuos išgyvena istorinę akimirką Londone stebintys žmonės.

Iš įvykių sūkurio su žiūrovais sveikinsis žurnalistė, rubrikos „Delfi Veidai“ redaktorė Gintarė Urnikaitė. Ji pasakoja, kad visą savaitgalį tiek „Delfi“ skaitytojams, tiek „Delfi TV“ žiūrovams iš pirmų lūpų pasakos apie visa tai, kas šiuo metu vyksta Jungtinėje Karalystėje. Žmonės galės stebėti vaizdo reportažus, skaityti straipsnius, o pirmadienį „Delfi dienoje“ G. Urnikaitė tiesiogiai naujienas pranešinės iš karalienės Elžbietos II laidotuvių.

„Džiaugiuosi, kad „Delfi“ yra portalas, kuris visuomet būna karščiausių įvykių vietoje. Būtent todėl ir šį kartą nusprendėme nebūti tik svarbiausių įvykių stebėtojais, o patys juose dalyvauti, pajausti jų dvasią ir padėti žiūroms pamatyti viską tarsi savo pačių akimis“, – sako Londone dirbsianti rubrikos „Delfi Veidai“ redaktorė.

Mirus karalienei, liūdesys ir užuojauta nuvilnijo per visą pasaulį. Jungtinėje Karalystėje buvo paskelbtas 10 dienų nacionalinis gedulas, o rugsėjo 19 d., kai bus laidojama Elžbieta II, šalyje bus nedarbo diena.

Karalienė Elžbieta (1926–2022) mirė rugsėjo 8 d. Balmoro pilyje, Škotijoje, eidama 97-uosius. Nuo 1952 m. Jungtinę Karalystę valdžiusi monarchė buvo itin gerbiama ne tik gimtinėje, bet ir visame pasaulyje. Kiek anksčiau šiais metais karalienė Elžbieta II paminėjo 70 metų soste sukaktį. Jokio kito britų monarcho karališkoji kelionė nebuvo ilgesnė nei Elžbietos II. Soste ją pakeis įpėdiniu tapęs vyriausiasis sūnus karalius Karolis III.

Tiesioginę Jungtinės Karalystės karalienės Elžbietos II laidotuvių transliaciją iš Londono žiūrėkite rugsėjo 19 d., pirmadienį, per „Delfi“ ir „Delfi TV“. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas, pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.