Analogiški skelbimai primena, kad Lietuvoje aštuoniolikmečiai gali balsuoti, bet vėlgi, Latvijoje gali daugiau. Dalis feisbuko vartotojų šių reklamų autorius gyrė už gerą humoro jausmą, kiti stebėjosi, kam latviams prireikė veltis į politiką.

Komunikacijos ekspertas Arijus Katauskas sako į šias reklamas žiūrintis labai paprastai. „Kas yra vėlimasis į politiką? Jie nieko neiškraipė, neminėjo jokios vienos partijos, nieko netinkamo nepadarė – jie pasakė, kas vyksta pas mus šiuo metu. Mano nuomone, tai visiškai paprastas, normalus, eilinis „newshackingas“ (kai pasinaudojant vykstančiomis aktualijomis siekiama atkreipti dėmesį į savo produktą ar paslaugą – red. pastaba) iš jų pusės, atkreipiant mūsų dėmesį, kad jie moka pajuokauti, moka mus patraukti per dantį. Tiesiog geras mūsų „patrolinimas“, – vertino jis.

A. Katauskas pastebi, kad mes patys į šiuos klausimus kartais žiūrime per jautriai. „Reikia sau užduoti klausimą, ar mes nieko panašaus nepadarytume, jei pas latvius taip būtų: esu beveik tikras, kad pas mus atsirastų kažkokių panašių sprendimų. Jie tiesiog taip kiek grubokai, ne blogąja prasme, bet kiek kampuotai, tiesmukai pasakė tai, apie ką kalbėjome mes patys visu šių įstatymų svarstymo metu“, – kalbėjo jis.

Komunikacijos eksperto nuomone, ši reklama viena didelių rezultatų neatneš, bet jei iš to bus išvystyta didesnė rinkodaros kampanija, ji gali būti sėkminga. „Vienas komunikacinis veiksmas niekada neduoda didžiulio rezultato – tai turi būti kompleksiniai veiksmai. Kol kas matome pirmąją kregždę, bet jei jie padarys daugiau, pavyzdžiui, pritaikys specialias akcijas, galbūt pasiūlys kažką labiau lietuviško ar dar kažką sumanys, jei jie visa tai apvilks kažkokiu papildomu dalyku – kodėl ne, aš manau, jie gali parduoti vieną, kitą ar trečią sodybą, kurioje galima sėkmingai atšvęsti savo šventes. Kitu atveju, tai tiesiog žinomumo didinimas: pasididiname matomumą, sukeliame šurmulį, visi pradeda kalbėti, užklausų skaičius, manau, padidės tiek viduje, tiek išorėje, o po to pardavimai padarys savo darbą“, – teigė A. Katauskas.