Kaip rašė DELFI.EE, šeši žurnalistai, iš kurių penki – iš tyrimų skyriaus – nusprendė palikti koncerną „Postimees Grupp“ po valdybos narių ir redaktorių susitikimo, kuriame buvo aptarti vadovybės ir darbuotojų skirtumai. Iš „Postimees Grupp“ taip pat pasitraukė valdybos narė Merily Niccolo.

„Aš atsistatydinau po Merily, nes nematau, kad galėtume tęsti savarankišką žurnalistiką“, – savo sprendimą aiškino tyrimų skyriaus vadovas H. Roonemaa.

Savo pareigas taip pat palieka Nuomonių skyriaus redaktorius Indrekas Leppikas.

Laikinasis „Postimees“ vyriausiasis redaktorius Kalev Korv nenorėjo kalbėti apie žurnalistų pasitraukimo priežastis ir teigė, kad „Postimees“ tyrimai bus toliau vykdomi.

DELFI.EE žiniomis, besitęsiantis konfliktas kilo po to, kai „Postimees Grupp“ vadovybė nusprendė savarankiškai atlikti tyrimą, remdamasi tyrimo skyriaus medžiaga. Tačiau skyriaus žurnalistai nebuvo traukiami, nes tariamai jie nebuvo nešališki.

Praėjusių metų lapkritį „Postimees“ žurnalistai privertė palikti postą vyriausiąjį redaktorių Peeterį Helme, grasindami palikti patys, jei P. Helme neatsistatydins. Žurnalistų teigimu, Helme nebuvo tinkamas dirbti vyriausiuoju redaktoriumi ir bandė įvesti cenzūrą turiniui (plačiau čia).

„Postimees Grupp“ Estijoje priklauso dienraštis „Postimees“ ir keli apskričių laikraščiai, „Kanal 2“ televizijų grupė, kelios radijo stotys, naujienų agentūra BNS ir portalas 15min.lt Lietuvoje, Latvijos „TV Net“, kitos žiniasklaidos priemonės.