„Džiaugiamės, kad konkursą laimėjo ilgametę patirtį tiek Lietuvoje, tiek užsienyje sukaupusi agentūra. Tikime, kad jų turimos plataus spektro kompetencijos, įdirbis ir gausi integruotos komunikacijos specialistų komanda padės užtikrinti, kad informacija apie skrydžius, vykstančius aktualius pokyčius ar kitos svarbios žinios sėkmingai pasiektų visas suinteresuotas šalis“, – sako Marius Zelenius, Lietuvos oro uostų komunikacijos skyriaus vadovas.

Marius Zelenius, Lieuvos oro uostų komunikacijos vadovas. Nuotr, iš asmeninio archyvo.

Sutartyje numatyta, kad „Fabula“ Lietuvos oro uostams teiks strategines komunikacijos konsultacijas, korporacinės, rinkodaros komunikacijos planavimo ir įgyvendinimo paslaugas, taip pat konsultuos kūrybos, skaitmeninės, vidinės komunikacijos klausimais, prisidės prie oro uostų darnios veiklos komunikavimo ir kitų svarbių projektų.

„Aviacija Lietuvoje dabar yra svarbaus virsmo etape – skiriamos didelės investicijos oro uostų plėtrai, infrastruktūros modernizavimui, efektyviai veiklai, fokusuojamasi į Lietuvos kaip krypties patrauklumo didinimą, darnumą ir dar daugelį kitų sričių. Šie įgyvendinami projektai yra kertiniai tiek visai šalies ekonomikai, tiek ryšiams su suinteresuotomis šalimis, tiek pačios bendrovės reputacijai. Tikimės, kad mūsų ilgametė patirtis, sutelktos įvairios kompetencijos ir komandiškumas padės Lietuvos oro uostams siekti ilgalaikių strateginių tikslų ir dar ryškiau įprasminti kuriamą vertę valstybei ir visuomenei“, – sako Raminta Rimkienė, „Fabula Rud Pedersen Group“ direktorė ir partnerė.

Raminta Rimkienė

Lietuvos oro uostai yra strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinti valstybės įmonė. Ji koordinuoja trijų oro uostų veiklą, siūlo įvairias paslaugas bei užtikriną aukštą jų kokybę keleiviams bei partneriams. Įmonės savininko teises ir pareigas įgyvendinanti institucija yra Lietuvos Respublikos Susisiekimo ministerija. 2022 m. Lietuvos oro uostuose buvo aptarnauti 5,35 mln. keleivių, dukart daugiau nei 2021 m., kai buvo aptarnauta beveik 2,47 mln. Taip pat oro uostuose vyko beveik 51 tūkst. skrydžių – tai beveik 48 proc. daugiau nei 2021-aisiais.

„Fabula“ yra strateginių komunikacijos konsultacijų grupės „Rud Pedersen Group“, veikiančios 14 Europos rinkų, nariai. Bendrovė vienija beveik 40 įvairių sričių konsultantus, kūrybininkus, projektų vadovus ir specialistus. „Fabula“ konsultuoja daugiau kaip 50 organizacijų, tarp kurių – SEB bankas, „The Coca-Cola Company“, „Olifėja“, „McDonald‘s“, „Philip Morris International“, DFDS, „Baltic Amadeus“, Europos Parlamentas, „MV Group“ ir daugelis kitų savo sektoriaus lyderių.