Socialinio tinklo atstovas teigia, kad dar šią savaitę bus atliekami bandymai: „Panaikinsime visų po nuotraukomis ar vaizdo įrašais surinktų „patinka“ mygtukų skaičių ir profilyje, ir bendrame sraute.“

Tiesa, dazeddigital.com skelbia, kad žmonės ir toliau galės spausti „patinka“ ant mėgiamų įrašų, bet skaičius nebus rodomas ir aktualizuojamas. Informaciją apie „patinka“ kiekį žinos tik įrašą paskelbęs asmuo.

„Šie bandymai vyksta dėl to, kad sekėjai susidomėtų vaizdo turiniu, kurį publikuojate, o ne tuo, kiek „patinka“ nuotraukos ar video surenka“, – komentuoja „Instagram“ atstovas.

Socialinio tinklo vadovas Adamas Mosseris tikina, kad „Instagram“ supranta, jog „patinka“ mygtukų skaičiavimas kelia nerimą ir stresą vartotojams.

„Mes girdime, kad žmonės nerimauja dėl to, kiek paspaudimų „patinka“ jų įrašas surinks. Norime, kad nauja aplinka nekeltų kažkokio spaudimo ir vartotojai galėtų laisvai išreikšti save, nieko neskaičiuodami“, – priduria jis.

Anot jų, idėją nuslėpti „patinka“ mygtukų skaičių įkvėpė būtent „Stories“ (liet. istorijos) funkcija, kurioje tik įrašą paskelbęs asmuo mato, kiek peržiūrų surinko. Tačiau jo sekėjų ši informacija nepasiekia.