Kaip rašo portalas „Socialmediatoday“, IGTV programėlė pirmiausia skirta jaunesnei auditorijai, užaugusiai su skaitmeniniu turiniu. „Mes supratome, kad jaunesnė auditorijos dalis daugiau laiko skiria mėgėjų, o ne profesionalų kurtam turiniui“, – teigia „Instagram“ atstovai.

Prieš pristatydamas IGTV, „Instagram“ dėl bendradarbiavimo susitarė su daug populiarių interneto turinio kūrėjų. Kol kas sutarta, kad jie orientuosis į dešimties minučių trukmės video įrašus, nors techniškai įmanoma įkelti iki valandos trukmės video. Atskirų kanalų, kaip televizijoje, nebus kuriama – patys autoriai čia laikomi kanalais.
„Programėlėje IGTV kūrėjai yra kanalai. Jei esate kurio nors žmogaus sekėjai „Instagram“, gausite pranešimą, kai jis ką nors rodys IGTV. O kūrėju gali būti bet kuris – tereikia įkelti savo video įrašą ir taip pradėti savo kanalą“, – skelbia „Instagram“.

Didžiausias dabar kylantis klausimas – ar ši programėlė sulauks populiarumo. Kai kurie rinkodaros ekspertai svarsto, kad „Instagram“ tai labiau mato ne kaip perspektyvią verslo galimybę, o kaip atsaką panašią funkciją „Snapchat Discover“ turinčiam „Snapchat“, kuri, beje, didesnio pasisekimo taip ir nesulaukė ir kai kurie didieji partneriai, kaip CNN, naudojimosi šia funkcija jau atsisakė.