„Paramą skyrėme įkvėpti vieno pagrindinių LOGIN 2022 festivalio pranešėjų, pirmosios civilinės misijos į kosmosą vado Jaredo Isaacmano pavyzdžiu. Vadovaudamas Spacex „Inspiration 4“ skrydžiui į kosmosą, Isaacmanas asmeniškai įsipareigojo skirti virš 100 milijonų dolerių Šv. Jude vaikų tyrimų ligoninei. Sekdami šiuo pavyzdžiu, nutarėme šiemet taip pat prisidėti prie kilnios misijos, todėl dalis bilietų pardavimo pajamų atiteko nevyriausybinei organizacijai „Gelbėkit vaikus“, kuri, būdama pilnateisė tarptautinės organizacijos „Save the Children“ nare, rūpinasi ne tik Lietuvos vaikais, bet ir nuo karo Ukrainoje bėgančiais vaikais ir jų šeimomis,“ – sako „LOGIN“ festivalio vadovė Sandra Meškauskaitė – Stepšienė.

Sandra Meškauskaitė-Stepšienė

Organizatoriai teigia surinkę ir „Gelbėkit vaikus“ organizacijai pervedę 10 tūkstančių eurų.

„Technologijos ir inovacijos, nors svarbios mūsų darbe, bet išties tolimos, kai kalbame ir dirbame su vaikais, šeimomis, kurioms Lietuvoje reikalinga didžiausia pagalba. Mes iki šiol rūpinamės labai žemiškais, buitiniais šių šeimų poreikiais, tokiais kaip naujas šulinys šalia namų ar kiauro stogo remontas. Todėl, kai buvau pakviesta dalyvauti konferencijoje kaip pranešėja, turėjau pasukti galvą, apie kokias inovacijas kalbėsiu. Ir radau: mamos, kurios sugeba skalbti automatine skalbimo mašina namuose be vandentiekio arba kasdien gaminti valgį vaikams, kai artimiausias šulinys – už kelių kilometrų, yra didžiausios pagarbos vertos inovatorės“, – sako „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė. – „Tam, kad situacija keistųsi, mums reikalinga visų parama. Organizacijos ir visų vaikų, kurių šeimoms padedame, vardu dėkoju LOGIN organizatoriams už iniciatyvą, supratimą ir realią pagalbą.“

Padėti pasirūpinti vaikais Lietuvoje galima skambinant trumpuoju telefono numeriu 1486 ir skiriant vienkartinę 3 eurų paramą. Skirti paramą galima ir „Gelbėkit vaikus“ el. svetainėje – ČIA.