Bendrovės „Enefit Lietuva“ vadovas Vytenis Koryzna teigia, kad rinkdamasi komunikacijos partnerius bendrovė ieškojo patyrusios ir integruotos komunikacijos sprendimus galinčios pasiūlyti agentūros, kuri padėtų įmonei tvirtai žengti į naują veiklos, o tuo pačiu ir komunikacijos etapą. Iki šiol elektros energiją, dujas bei kitus energetinio efektyvumo sprendimus tiekusi verslo klientams, šiemet bendrovė tapo pirmuoju Lietuvoje nepriklausomu tiekėju tokią energiją pasiūliusiu visiems gyventojams.

„Elektros energijos rinkos atsivėrimas yra svarbus ne tik mūsų įmonei ir Lietuvos energetikos sektoriui, bet ir visiems šalies gyventojams, kurie įgyja galimybes elektros energiją įsigyti palankesnėmis sąlygomis. Tikslinga komunikacija gali padėti jiems šiomis galimybės pasinaudoti. Dėl to žengiant į naująjį etapą reikalingi komunikacijos partneriai, ne vien suprantantys energetikos sektoriaus specifiką, tačiau ir turintys aktualias komunikacijos su privačiais vartotojais, tai yra visais mumis, praktikas. Korporatyvinės, ekspertinės energetinės komunikacijos išlaikymas išlieka ir toliau svarbus, tačiau dar svarbiau makro energetikos temas perkelti į įprasto elektros vartotojo aktualumo lygį – kalbėti apie energijos valdymą, elektros transporto aktualijos, išmanius namus ir kita. Tikime, kad „INK agency“ ir „bigNow“ komanda turi šias savybes“, – sako V. Koryzna.

Kaip teigia komunikacijos agentūrų „INK agency“ ir „bigNow“ direktorius Kęstutis Gečas, komanda itin vertina šią bendradarbiavimo galimybę ir naujųjų partnerių pasitikėjimą visai Lietuvai svarbiu metu.

„Liberalizuojant elektros energijos rinką, efektyvi ir tikslinga rinkos dalyvių komunikacija su visomis interesų grupėmis šiuo etapu tampa ypatingai svarbi. Esame sukaupę daugiau nei penkerių metų patirtį, dirbant su komunikacijos projektais energetikos srityje, tad turime reikiamų kompetencijų ir žinių, kad padėtume pasiekti klientui jo verslo ir komunikacijos tikslų“, – sako K. Gečas.

Bendrovė „Enefit“ Lietuvoje veikia nuo 2007 metų. Elektros energiją ji tiekia daugiau nei 1,5 tūkst. šalies įmonių, o nuo šių metų balandžio mėnesio ir gyventojams. Bendrovė taip pat užsiima gamtinių dujų tiekimu, siūlo žaliosios energijos ir energetinio efektyvumo sprendimus.

„INK agency“ komunikacijos paslaugas teikia bendrovėms „ERGO Insurance“, pasaulinei technologijų bendrovei „Huawei“, lietuviškam prekybos tinklui „Maxima“, tarptautiniam mažmeninės baldų ir namų įrengimo prekių prekybos tinklui „IKEA“, paslaugų centrui „Danske bank“, nekilnojamojo turto plėtros ir statybos įmonei „YIT Lietuva“, advokatų kontorai „Sorainen“, leidyklai „Šviesa“, tarptautiniam kontaktų centrui „Transcom“, prekybos verslo technologijų bendrovei „StrongPoint”, įmonių grupėms „Modus Group“, „Concretus Group“, „Achema grupė“, kitoms tarptautinėms ir Lietuvos kompanijoms bei prekės ženklams.

„bigNow“ skaitmenines paslaugas teikia bendrovėms INHUS, „Šiaulių bankas“, KFC, „Novaturas“, „Mineraliniai vandenys“, „Danske Bank“, „Discontract“, „Unideco“, „O’Learys, „INVL Asset Management“ ir kitoms.

Abi agentūros šiemet susijungė į kontroliuojančią grupę „Hero group“.