Kaip rašo musebycl.io, reklamą kūrė Londone įsisteigusi agentūra „Mother“. Kampanijoje atgyja įvairiausi ornamentai, žaislai ir lentynose „gyvenančios“ statulėlės – šie repuodami kritikuoja būsto savininkus, apleidusius namų erdvę.

Kampanijoje „Silence the Critics“ skambanti daina iš tiesų parašyta anglų atlikėjo D Double E. Ją klausytojams priminė gamybos namuose „MJZ“ dirbantis prodiuseris Tomas Kuntzas. Jis sukūrė pusantros minutės trunkančią komediją, kurioje – ir atgyjančios būtybės, ir repas, ir sutrikę žmonės, priversti atnaujinti savo namus. Čia jiems pasitarnauja ne kas kitas, o „Ikea“.

Šis vaizdo klipas įneša įvairovės į tai, kaip tradiciškai suprantamos šventinės reklamos, kuriose dažniausiai groja kalėdinė muzika, iškyla sentimentai.

Anglijoje reklamą spėję išvysti žiūrovai savo susidomėjimą išreiškė ir socialiniuose tinkluose. „Ikea“ sprendimas priimtinas sveikintinai, daugeliui ypač patiko šiuo atveju kitoniškas muzikos žanras.

„Mūsų pirmoji „Ikea“ Kalėdų reklama atkreipia dėmesį į situaciją, kai žmonės jaučiasi susigėdę dėl savo būsto. Skatiname nekreipti dėmesio į kitų kritiką ar negatyvumą. Idėja kilo tada, kai pagalvojome, kad sezoninės šventės kelia ne tik džiaugsmą, bet ir nerimą, kai reikia namuose ruošti vakarienę, kviesti ir priimti svečius“, – sako Anglijos ir Airijos „Ikea“ rinkodaros vadovė Sarah Green.

Be to, priduria ji, kiekvienuose namuose turėtų susiburti artimiausi šeimos nariai, o įvairios smulkios problemos ar netikslumai gali būti išspręsti – tam padeda vaizduotė, sumanūs sprendimai: „Nėra priežasties gėdintis ir nepakviesti svarbių žmonių pavakarieniauti drauge. Šios kampanijos tikslas – įkvėpti ir nutildyti kritikus visam laikui.“

Kampanija transliuojama socialiniuose tinkluose, žiniasklaidoje, televizijoje, kino teatruose.

Štai dainos žodžiai:

I must confess
This place ain't blessed
This place is a mess
Disgusting
No, you don't deserve no guests
In here, in here, I don't wanna lay down or rest
Are you crazy?
That crack in the wall needs addressing
The state of the floor is just depressing
This table's older than the pyramids
Older?
At least it's younger than the mirror is
This place is small and it's barely a house
Never mind a cat, you couldn't even swing a mouse
So small
Those curtains are looking tired
Decorations are tired
Look, you style is fired
It's like somebody hit it with a bulldozer
If your house was a car
It would get pulled over
Excuse me, please
This is very very
Very very
Very very very unacceptable