„Jaunoji pora rašė, jog IKEA parduotuvėje visas nuotraukas pakeitė savomis, siekdami, kad eksponuojamos fotografijos būtų originalios. Tačiau ko vilniečiai nežinojo, jog nuotraukos IKEA kambariuose nėra atsitiktinės“, - pranešime žiniasklaidai sakė IKEA Rinkodaros vadovė Baltijos šalims Kristina Mažeikytė.

Pasak jos, dalis IKEA kambariuose naudojamų fotografijų yra asmeninės, sukurtos IKEA darbuotojų. Kita dalis yra atrinktos iš IKEA archyvų pagal ekspozicinių kambarių scenarijus, pavyzdžiui, jeigu interjeras sukurtas vyresnio amžiaus porai, tai visos nuotraukos šiame kambaryje būtent tai ir atspindės.

„Norėdami tai parodyti, IKEA darbuotojai pakeitė visas ekspozicinių kambarių nuotraukas į savo ir savo šeimos fotografijas. Iš viso pakeista beveik šeši šimtai fotografijų, į projektą įsitraukė kelios dešimtys IKEA darbuotojų“, - sakė K. Mažeikytė.

Originalios darbuotojų nuotraukos IKEA parduotuvėje Vilniuje bus eksponuojamos savaitę. Po to fotografijos bus pakeistos į IKEA įprastas nuotraukas.