Socialinis tinklas yra orientuotas į įmones, jo paskirtis – padėti organizacijų atstovams bendrauti tarpusavyje. Vartotojai, naudodamiesi „Google Currents“, gali skelbti diskusijas ir jose komentuoti bei matyti kitų narių skelbiamą turinį kaip naujienų srautą, kuris gali būti klasifikuojamas pagal aktualumą vartotojui arba chronologine tvarka. „G Suite“ administratoriai taip pat gali moderuoti diskusijas, jei to reikia, praneša „The Verge“.

„Google Currents“

2018 m. „Google“ pradėjo iš kelių etapų susidėjusį „Google Plus“ uždarymo procesą, iš dalies dėl to, kad jis „buvo mažai naudojamas ir sulaukė mažo įsitraukimo“. Tačiau bendrovė taip pat nustatė ir saugumo spragas, į kurias buvo atsižvelgta priimant sprendimą uždaryti socialinį tinklą (būtent tai keturiais mėnesiais pagreitino jo uždarymą).

Tai nėra pirmasis „Google“ produktas, pavadintas „Currents“: įmonė iki 2013 m. siūlė elektroninio žurnalo programėlę tokiu pačiu pavadinimu. Tais metais „Google“ pervadino programėlę į „Google Play Newstand“ , kurią galiausiai pakeitė pavadinimas „Google News“.