Nuo šiol gemiusAudience duomenyse bus galima analizuoti ne tik oficialiame tyrime dalyvaujančias, tačiau ir kitas svetaines, kuriose lankosi Lietuvos interneto vartotojai naudojant kompiuterius, įskaitant ir tokias interneto gigantes kaip: Google, Facebook, Youtube ir daugelį kitų.

Tyrimą papildysiančios neaudituojamos interneto svetainės apims Lietuvos internautų lankomus socialinius tinklus, žiniasklaidos svetaines, bankus, tinklaraščius, elektroninę komerciją, taip pat viešojo sektoriaus ir kitas svetaines.

Tokią galimybę suteikia Fusion tyrimas, kurio duomenys yra renkami iš interneto naršyklės papildinio, kurį Lietuvos interneto vartotojai įsidiegia savo kompiuterio naršyklėse. Šiame etape, tyrimo statistika bus teikiama apie kompiuterio platformos lankomumą. Ateityje Gemius numato galimybę tokius duomenis Lietuvoje teikti ir mobiliose platformose.

Kaip ir anksčiau, nauji tyrimo duomenys bus pateikiami kasdien, kas savaitę bei kas mėnesį bei leis analizuoti vartotojų įpročius pagal socialinius ir demografinius rodiklius: lytį, amžių, gyvenamąją vietą, pajamas ir kitas savybes. Fusion duomenys, kuriuose bus pateikiama apie 400 neaudituojamų svetainių, Lietuvoje bus publikuojami jau su lapkričio mėnesio rezultatais.

„Suteikiame rinkai galimybę matyti pilnesnį paveikslą apie Lietuvos interneto vartotojų įpročius. Mūsų klientai galės analizuoti tiek vietinių, tiek užsienio interneto svetainių statistiką bei stebėti įvairių verslo sektorių – bankų, elektroninės komercijos, socialinių tinklių bei kitų svetainių srauto tendencijas.

Lankomumo statistika kompiuterio platformoje yra svarbi interneto rinkos žaidėjams, kuri leis priimti verslo sprendimus, tačiau tai yra tik vienas iš planuojamų žingsnių. Šiuo metu kalbame su mūsų klientais apie galimybę papildyti svetainių tyrimą išmaniųjų telefonų statistika, bei paleisti reklaminių kampanijų monitoringo įrankį, – komentuoja Gryta Balserytė, „Gemius“ Šiaurės Europos regiono vadovė.

Lietuva yra antroji iš Baltijos šalių, rinkai pristačiusi Fusion duomenis. Šiuo metu šie duomenys yra prieinami dar devyniose šalyse – Latvijoje, Baltarusijoje, Kroatijoje, Čekijoje, Vengrijoje, Lenkijoje, Rumunijoje, Turkijoje ir Ukrainoje.

Fusion tyrimo duomenys bus prieinami tik „Gemius“ klientams, tuo tarpu visų kitų, tyrime oficialiai dalyvaujančių (audituojamų) svetainių statistiką, kaip ir iki šiol, bus galima stebėti rating.gemius.com svetainėje.