LRT įstatyme rašoma, kad LRT Tarybos nariais negali būti asmenys, susiję su radijo ir (ar) televizijos programų transliuotojais darbo santykiais, radijo ir (ar) televizijos programų transliuotojų, informacinės visuomenės informavimo priemonių (juridinių asmenų) valdytojai. „15min“ yra „15min“ internetinės televizijos valdytoja, tad, T. Balžekui tapus jos vadovu, šis reikalavimas būtų pažeidžiamas.

Be to, „15min“ priklauso Interneto žiniasklaidos asociacijai, kuri yra padavusi skundą Europos Komisijai dėl neteisėtos valstybės pagalbos teikimo LRT, tad tai irgi kelia klausimus dėl galimo interesų konflikto.

Ketvirtadienį ryte, paskelbus apie bendrovių jungimąsi, T. Balžekas Delfi sakė, kad dėl savo pareigų LRT Taryboje spręs, kai jau bus gautas Konkurencijos tarybos leidimas sandoriui.

T. Balžeką į LRT Tarybą yra delegavusi Lietuvos Respublikos Prezidentūra. Prezidento Gitano Nausėdos patarėjas komunikacijos klausimais Ridas Jasilionis teigė, kad ketvirtadienį, pranešus, kad naujienų portalą „15min“ ir naujienų agentūrą BNS valdančios įmonės jungiasi su grupe „Media bitės“, buvo kalbėtasi su prezidentūros deleguotu LRT Tarybos nariu Tomu Balžeku: „Jis informavo apie savo planus atsistatydinti iš LRT Tarybos, kai minėtam sandoriui pritars Konkurencijos taryba. T. Balžekas taip pat informavo, kad iki Konkurencijos tarybos sprendimo nusišalins nuo visų LRT Tarybos sprendimų, kurie galėtų kelti abejonių dėl interesų konflikto“.