Ženklą „Alytus-Myliu“ daugeliui jau yra tekę matyti – iš pradžių paplito tokie ženkliukai, o Alytaus savivaldybė 2018 m. oficialiai paskelbė patvirtinusi jį kaip reprezentacinį miesto ženklą ir kvietė juo naudotis visus norinčius.

A. Gataveckas dar prisimena priešistorę – Alytaus savivaldybei paskelbus konkursą naujam miesto logotipui, jie su broliu pasisiūlė sukurti jį už dyką, pažadėjo nemokamai padaryti ir „brandbooką“. Visgi, jų pasiūlymui buvo nepritarta. Iš pradžių buvo sudaryta sutartis su Konstantinu Šulmanu, kuri vėliau nutrūko, paskui antrąjį konkursą laimėjo agentūra „Milk“, bet, pradėjus populiarėti ženkliukui, ir ši sutartis buvo nutraukta – tada miesto tarybai buvo pasiūlyta oficialiai naudoti jų kūrinį kaip miesto ženklą.

Tuo pačiu atgimė ir pirmoji idėja, kad toks ženklas galėtų puošti miesto vartus – ją iniciavo alytiškis Artūras Lavrėnovas, pasiūlęs architekto Mariaus Bliujaus vizualizaciją.

A. Gataveckas šypsosi, kad nors daugelis juos su broliu labiau žino kaip meno atstovus, jie prireikus imasi ir kitokių darbų, tokių kaip skulptūrinių objektų ar logotipų kūrimo. „Neturime mes formalaus dizaino išsilavinimo. Bet aš menų doktorantūrą baigiau, tikrai supažindinti buvom su viskuo – nesame žali tame klausime“, – juokėsi jis.

Broliai Algirdas ir Remigijus Gataveckai

Nors socialiniuose tinkluose apstu giriančių šį ženklą, A. Gataveckas sako sulaukęs įvairių reakcijų. Pasak jo, buvo sakančių, kad miesto ženklas sukurtas tam, kad sunaikintų miesto herbą.

„Miesto ženklas ir miesto herbas vienas kitam jokiu būdu negali prieštarauti, jie abu svarbūs“, – sakė A. Gataveckas, pasakodamas, kad nors miesto riboženklis tapo lyg pagrindiniu susijusiu darbu, tačiau jie ir toliau pataria žmonėms, turintiems mažiau žinių apie tai, kaip kurti miesto veidą ir vizualinį identitetą.