„Visi norintys ne tik sužinoti daugiau apie investavimo galimybes, bet ir suvokti, kaip protingai valdyti savo finansus, jau gali žengti pirmą žingsnį bei susipažinti su paskelbta konferencijos programa. Kiekvieną dominančią temą galima įsidėti į savo asmeninį kalendorių, taip nepraleidžiant laukiamiausio pranešimo. Vos paskelbus programą susidomėjimas konferencija labai išaugo, o tai įrodo, kad tema tikrai aktuali“, – džiaugiasi Sandra Meškauskaitė-Stepšienė, „Delfi“ Konferencijų ir renginių skyriaus vadovė ir asmeninių finansų konferencijos „Mano investicija“ sumanytoja.

Projekto autorė kviečia apsilankyti konferencijos svetainėje www.mano-investicija.lt ir išsirinkti sau įdomiausias pranešimų temas.

Konferencijos vadovė primena, kad ši trijų dienų konferencija vienoje platformoje apjungs įvairias asmeninių finansų valdymo, investavimo temas bei parodys ne tik šiandien dienos, bet ir ateities finansinius įrankius, skirtus paprastam vartotojui. Konferencijos misija yra edukuoti visuomenę, suteikiant žinių, kaip jiems susikurti savo finansų valdymo strategiją, investavimo portfelį.

Pirmąją dieną: ekonomistų analizės, investavimo strategijos ir visa tiesa apie kriptovaliutas

Lapkričio 23 d. 9 val. konferenciją atidarys „INVL“ vyr. ekonomistė Indrė Genytė-Pikčienė, skaitydama pranešimą apie pasaulio ekonomines perspektyvas. O Žygimantas Mauricas, „Luminor“ banko vyr. ekonomistas paaiškins, kaip makroekonominiai procesai paveikia kiekvieno iš mūsų asmeninius finansus. Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas kalbės apie skaitmeninį eurą: kaip nauja pinigų forma pakeis asmeninius finansus.

Nuo 10.30 val. prisijungusiųjų laukia trys investavimo strategijos temos. Apie esminę investavimo strategiją: pirma – kodėl, tada – kur, papasakos Tadas Ratkevičius, „Luminor“ banko privačiosios bankininkystės vadovas. Apie tai, kaip technologijos griauna investavimo mitus, papasakos Gediminas Milieška, SEB banko Baltijos šalių taupymo ir investavimo srities vadovas. Dar vienas įdomus pranešimas laukia norinčių užauginti savo asmeninius finansus, kurį pristatys dr. Dalia Kolmatsui, „INVL“ pensijų fondų ir mažmeninių pardavimų padalinio vadovė.

Galvojantiems apie investicijas į akcijas, nuo 12 val. kviečiame klausytis Sauliaus Malinausko „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržos prezidento pranešimo „Nasdaq Baltijos rinkos aktualijos ir galimybės mažmeniniams investuotojams“ ir iškart po šio pranešimo bus pokalbis su Tautvydu Marčiulaičiu, „Milvas” partneriu, ir „Swedbank“ ekonomistu Nerijumi Mačiuliu. O ekonomistas, „Compensa life“ verslo plėtros vadovas ir Lietuvos verslo konfederacijos viceprezidentas Marius Dubnikovas kalbės tema, kaip investuotojui pasirinkti investavimo objektus akcijų ir ETF rinkoje.

Šiandien ypač išaugus kriptovaliutų paklausai, būtent jų apžvalgai bus skirti keli pranešimai nuo 13.30 val. Vieną iš jų skaitys „Bankera“ partneris, UAB „Pervesk“ vadovas Darius Kulikauskas, jo tema: „Draugiški kriptovaliutoms bankai: utopija ar realybė? Kada galėsime atsiskaityti kriptoparduotuvėje?“. Kriptoekonomikos organizacijos prezidentas Vytautas Kašėta atsakys į aktualiausią klausimą, ar kriptovaliutos yra saugiausia investicija. O Andrius Bartminas, „SUPER HOW?“ direktorius, kalbės apie NFT: skaitmeninių kolekcionuojamų objektų supratimas ir ne tik.

Norintiems tuojau pat tapti investuotojais skirtas Evaldo Remeikio, „NEO Finance“ valdybos pirmininko pranešimas „Kaip tapti verslo investuotoju per 20 minučių?“. „Turite 100 eurų ir norite pradėti investuoti?“ – geriausius patarimus nuo 15.30 val. duos Vytautas Zabulis, tarpusavio skolinimo platformos „SAVY“ įkūrėjas, akcininkas. O pirmos dienos pranešimus užbaigs Indrė Krasovskė, „Paskolų klubas“ pardavimų vadovė, su tema „Paskola – finansinio raštingumo stokos padarinys? Mitai ir tiesos apie vartojimo paskolas“.

Antrąją dieną: rizikos ir planavimas, investicijos į NT ir alternatyvios investicijos

Antrąją konferencijos dieną net kelios temos bus apie tai, kaip suvaldyti rizikas, išmokti protingai planuoti. Vienas garsiausių verslininkų ir investuotojų Ilja Laurs praves investavimo gidą apie tai, kokios galimos rizikos bei galimybės. Audrius Šilgalis, Lietuvos banko Investicinių paslaugų ir bendrovių priežiūros skyriaus vadovas patars, kaip šiandien suvaldyti investavimo rizikas. Gintaras Pociūnas, „M Capital“ verslo plėtros vadovas ir akcininkas intriguoja, kad dar neinvestuojantys, po jo pranešimo tai tikrai pradės daryti. Antros dienos pradžia nuo 12 val.

Pradedantiesiems investuotojams bus įdomi tema „Jauniems, pagyvenusiems – visiems, pirmas žingsnis į investavimą“. Ją pristatys Darius Borisas, „NEO Finance“ rinkodaros ir komunikacijos vadovas. Dar viena rizikas ir planavimą apimanti tema: „Kodėl niekas negali išmokyti investuoti?“, į šį klausimą atsakys Vaidotas Rūkas, „INVL“ investicijų valdymo padalinio vadovas.

Lietuvių investicijos į nekilnojamąjį turtą (NT) šiandien yra pasiekusios piką ir, panašu, dar nežada sustoti. Šiai temai skirta sesija prasidės nuo 14.30 val. Į kokį gyvenamąjį NT investuoti 2022 metais patars Marius Čiulada, „Ober-Haus“ senamiesčio biuro vadovas. Argumentus, kodėl NT visada bus geriausia investicija išsakys Arūnas Pranevičius, „Capital Smart“ valdantysis partneris. Apie tai, kiek iš tikrųjų išdirbsite investavę į NT atskleis Viktorija Čijunskytė, „Profitus“ įkūrėja ir vadovė. O Artūras Konusevičius, „EstateGuru“ Lietuva vadovas kalbės tema „Investuoti į NT ar į paskolas, užtikrintas NT?“.

Antros dienos pabaigai nuo 17 val. besidomintiems menu tiesiog privalu pasiklausyti Ornelos Ramašauskaitės, meno agentūros „artXchange Global“ vadovės, meno rinkos ekspertės, kuri puikiai nusimano apie investicijas į meną. Ji kalbės apie tai, ar įperkama ši investicija ir ką daryti, kad ji būtų pelninga. Ir dar vieną alternatyvų investavimo būdą pristatys Dovilė Daugvilaitė – Zubcovė, „Planas gyvenimas“ įkūrėja. Jos pranešimas vadinasi „Užsidirbti perkant kitų žmonių laiką - nuo šiol įmanoma“.

Trečioji konferencijos diena bus skirta pokalbiams, diskusijoms, analizėms

Trečioji konferencijos diena prasidės 9 val. su tema, kuri aktuali auginantiems vaikus. Socialinių mokslų daktarė ir verslininkė dr. Austėja Landsbergienė ir „INVL“ asmeninių finansų ekspertė dr. D. Kolmatsui dalyvaus pokalbyje tema „Vaikai ir pinigai. Kaip pasirūpinti vaikų finansiniu raštingumu?“. Po temos apie vaikų auklėjimą bus diskusija „Ar NT išlieka patraukliausia investicija lietuviams?“, apie tai kalbėsis Lietuvos nekilnojamo turto plėtros asociacijos vadovas Mindaugas Statulevičius, „Ober-haus“ Vertinimo ir rinkos tyrimų departamento vadovas Saulius Vagonis ir „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Nuo 10.30 val. bus galima stebėti pokalbį tema „E-komercija: kaip gauti pasyvių pajamų turint nuolatinį darbą?“, savo patirtimi pasidalins legendinio prekės ženklo „Inkaras“ vystytojas Jonas Gilys ir didžiausio prekybos centro internete „Pigu.lt“ e. prekybos platformos vadovas Raimondas Žilėnas. Po šios temos seks pokalbis su SEB banko prezidente ir valdybos pirmininke Sonata Gutauskaite-Bubneliene ir Bankų asociacijos vadove dr. Eivile Čipkute, jos drauge su moderatoriumi kalbėsis tema „Moterys – taupo, vyrai – investuoja. Faktas ar stereotipas?“.

Paskutinė trečios dienos diskusija prasidės 11.30 val. drauge su INVL ekspertu V. Rūku, „Investologija.lt“ įkūrėju Juozu Jazepčiku ir „M Capital“ akcininku G. Pociūnu. Pokalbio tema „Kaip užsitikrinti orią senatvės pensiją?“.

„Delfi“ primena, kad konferencija „Mano investicija“ vyks tik nuotoliniu būdu ir bus transliuojama Delfi portale. Profesionalų konsultacijos nekainuos, nereikia jokių bilietų ar specialių registracijų, reikia tik stebėti konferencijos svetainę www.mano-investicija.lt. Kas stebėti tiesiogiai neturės galimybės, po konferencijos visus pranešėjų vaizdo įrašus galės rasti „Delfi Plius“ platformoje.