„Vartotojų patirtį mums reikia kurti atvirai ir pagarbiai, neskatinant žmonių spausti ant nuorodų, kurios leidžia mums dar arčiau prie jų prieiti. Mes turime sąmoningai nerinkti duomenų, kai tai įmanoma, ir laikyti juos tik tiek, kol juos naudodami galime tarnauti žmonėms”, – rašo jis „Buzzfeed“ perspausdintame laiške.

A. Stamosas toliau tęsia, kad feisbukas turėtų atsižvelgti į žmonių, tiek ir tų, kurie patys dirba feisbuke, pastabas, jei jie sako, kad kai kurios feisbuko funkcijos kelia šiurpą ir išryškina pasauliui daromą neigiamą įtaką: „Mes turime atsisakyti trumpalaikio augimo ir pajamų ir paaiškinti Volstrytui, kodėl tai yra gerai. Mes turime būti pasiruošę pasirinkti savo pusę, jei aiškiai kyla humanitarinių ir moralės klausimų. Be to, mums reikia būti atviriems, sąžiningiems ir skaidriems kalbant apie iššūkius, su kuriais susiduriame, ir kaip mes juos spręsime“.

Alex Stamos

A. Stamosas už feisbuko ribų yra gerai žinomas kaip vartotojų privatumo ir saugumo gynėjas, net kai kiti feisbuko vadovai prioritetą teikdavo verslo interesams, rašo portalas „Mashable“. Sklido gandų, kad dėl feisbuko saugumo klausimų tarp jo ir feisbuko vykdomosios direktorės Sheryl Sandberg kilo konfliktas, bet pats A. Stamosas tokias kalbas neigia.

Nei A. Stamosas, nei kiti feisbuko vadovai jo pasitraukimo priežasčių nekomentuoja, tačiau pats A. Stamosas ne kartą viešai yra kalbėjęs apie tai, kad ši kompanija nebėra tokia, kokioje jis pradėjo dirbti, kad jai būtini kultūriniai pokyčiai ir prioritetų persvarstymas. A. Stamosas taip pat yra sakęs, kad, kaip vienas iš 2016 m. dirbusių feisbuko vadovų, jaučiasi turintis prisiimti dalį kaltės už tuo metu vykusius JAV prezidento rinkimus ir tai, kokią įtaką jiems padarė socialiniai tinklai.