Kaip pranešė „Adweek“, ši komisija informavo socialinį tinklą, kad viskas vyksta per greitai, tad Europos Sąjungoje gyvenantys „Facebook“ vartotojai kol kas turėtų likti tik draugais.

„Facebook“ sutiko atidėti funkcijos debiutą Europos Sąjungoje po to, kai IDPC išreiškė susirūpinimą dėl fakto, kad iki vasario 3-iosios negavo pranešimo apie planuojamą diegimą, be to, prieš diegdama „Facebook Dating“ funkciją Europoje kompanija nepateikė jokios papildomos informacijos ar dokumentų dėl funkcijos poveikio vartotojų duomenims ir sprendimų priėmimo proceso.

Socialinis tinklas patenka į Airijos duomenų apsaugos komisijos valdomą domeną, nes europinė jo būstinė įsikūrusi Dubline.

Dabar IDPC jau turi informaciją, kurios reikėjo, tačiau panašu, kad tam, jog ją įgytų, pirmadienį teko atlikti patikrinimą „Facebook“ būstinėje.

„Facebook“ atstovo spaudai pranešime teigiama: „Labai svarbu, kad tinkamai įdiegtume „Facebook Dating“, tad užtruksime kiek ilgiau tam, jog užtikrintume, kad produktas yra paruoštas Europos rinkai. Mes kruopščiai dirbome siekdami prieš numatytą startą Europoje sukurti tvirtas saugumo užtikrinimo priemones ir užbaigtume duomenų apdorojimo poveikio įvertinimą. Paprašyti pasidalijome informacija su IDPC“.

Kompanijos inžinerijos srities komunikacijos vadovas Europoje, Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje Alexandru Voica pateikė panašų komentarą: „Su IDPC pasidalinome savo duomenų apdorojimo poveikio vertinimu dėl „Facebook Dating“ Europoje siekiant, kad viskas atitiktų BDAR (Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą). Mums prireiks daugiau laiko, kad produkto įdiegimas Europoje būtų kaip įmanoma sklandesnis“.

Visgi IDPC nurodė, kad procesas nebuvo toks sklandus, kaip teigia „Facebook“. Airijos duomenų apsaugos komisijos pranešime teigiama: „Siekdami pagreitinti reikalingų dokumentų parūpinimą, DPC įgalioti pareigūnai pirmadienį, vasario 10 dieną, atliko patikrinimą „Facebook Ireland Ltd“ būstinėje Dubline ir surinko dokumentus“.

Apie „Facebook Dating“ pirmą kartą buvo pranešta 2018-ųjų gegužę kasmetinėje „Facebook“ 2 dienų konferencijoje „F8“. Praėjusį rugsėjį ši funkcija debiutavo Jungtinėse Valstijoje.

Kol kas feisbuko pažintys yra prieinamos 19 šalių: Argentinoje, Bolivijoje, Brazilijoje, Kanadoje, Čilėje, Kolumbijoje, Ekvadore, Gajanoje, Laose, Malaizijoje, Meksikoje, Paragvajuje, Peru, Filipinuose, Singapūre, Suriname, Tailande, Urugvajuje ir Vietname.

„Facebook“ apie „Facebook Dating“ funkcijos diegimo Europoje atidėjimą IDPC informavo antradienio vakarą.