Šios socialinių tinklų platformos naudotojai nematys, kiek žmonių sureagavo į tam tikrą įrašą, tačiau galės stebėti reakcijas į savo pačių įrašus. „Nenorime, kad „Facebook“ taptų konkurencijos vieta, – bendrovė teigė pranešime. – Su šiuo tyrimu stebėsime, kaip žmonės naudojasi tokiu platformos formatu“.

Daugiau nei milijardą naudotojų visame pasaulyje turinti „Facebook“ pastaruoju metu patiria spaudimą dėl platformos poveikio žmonių psichikai. Pasak Australijos elektroninio saugumo kontrolieriaus „eSafety“, šalyje vienas iš penkių vaikų patiria priekabiavimą skaitmeninėje erdvėje.

Problema sulaukė visuomenės dėmesio, kai praėjusiais metais keturiolikmetė australė nusižudė dėl patyčių socialiniuose tinkluose.

Toks „Facebook“ sprendimas patvirtintas dar liepą, kai patiktukų pradėta nerodyti bendrovės valdomoje „Instagram“ socialinėje platformoje. Kelios didelės pasaulio rinkos taiko tokį bandymą, kurį „Facebook“ apibūdina kaip „ribojamą ir skirtą pradinėms žinioms surinkti“.

„Norime suprasti, ar reakcijų skaičiaus pašalinimas padės pagerinti platformos naudojimosi patirtį ir ar nebus apribojama pozityvi asmenų sąveika“, – teigė „Facebook Australia“ atstovė Mia Garlick.