Turbūt kiekvienas pasaulinis įvykis sulaukia vienokio ar kitokio atsako iš prekės ženklų. Tai labai puiku, ypač kai matome ir lietuviškuosius neatsiliekant nuo tendencijų ir gebant sureaguoti. Tiesa, reiktų pastebėti, kad čia dažniausiai laimi tuo pasinaudoję pirmieji.

Trumpai žvilgtelėjus į „FaceApp“ statistiką, tai – jokia naujovė. Programėlė atsirado prieš kelerius metus, tuomet sukėlusi ne tokį didelį sąmyšį, tačiau šiemet ši mada kone padvigubėjo – vartotojai ėmė masiškai siųstis programėlę ir stebėti savo pokyčius.

Šį kartą to nepraleido ir garsiausi prekės ženklai bei organizacijos, siekiančios atkreipti dėmesį į globalius dalykus.
Auto industrija. „BHARATBENZ“ – sunkiųjų automobilių gamintojai – pabrėžė, jog jų transportas nesensta. Net ir su „FaceApp“.

„MERCEDES BENZ“ taip pat nepraleido progos pasididžiuoti. Tačiau jie į tai pažvelgė kiek iš kitos pusės, akcentuodami tai, kad su laiku kai kurie veidai tiesiog jaunėja.
Prezervatyvų gamintojas „Durex“ taip pat nepraleido progos pasinaudoti „FaceApp“ banga ir garsiai deklaravo, kad malonumams amžiaus nėra. Iš esmės tai – su „FaceApp“ programėle toks pasakymas galbūt ir neturi gilių sąsajų, bet neabejotina, jog vien todėl, kad pasidalino būtent šiuo laikotarpiu, su tinkamomis grotažymėmis jie sulaukė papildomų LIKE‘ų.
Vienas taikliausių ir, ko gero, labiausiai atitinkančių temą buvo „Nivea“ žingsnis „FaceApp“ tema. Produkcija – susijusi būtent su amžiumi, tad taikliau turbūt ir nebuvo galima sugalvoti.
Dar vienas prekės ženklas, beje, jis priklauso lietuviams, kuris spėjo įšokti į šį traukinį – „Heficed“. Jų tikslas – parodyti, kad su amžiumi jie ne sensta, o vystosi ir tobulėja. IT srityje tai vėlgi yra taiklu.
Neretai labiausiai atkreipiančios dėmesį iliustracijos priklauso projektams, kovojantiems su globaliais iššūkiais, tokiais kaip klimato kaita. Štai keletas jų, kurie taip pat pabandė pažvelgti į ateitį per savo problemą.
Tiesa, šį kartą tai palietė ir politinį kontekstą – tai turbūt nėra itin dažnas atvejis. Šioje situacijoje Palestina pabandė atkreipti dėmesį, kad ateityje ji norėtų būti pripažinta ir laisva valstybe.
Tai – tikrai nėra viso interneto ar visų prekės ženklų atspindys, neabejotinai buvo ir mažiau ryškių iliustracijų. Tačiau pavyzdžiai tik dar kartą parodo, kad prekės ženklai turi sekti pasaulinius įvykius ir, pagal galimybes, pabandyti pasinaudoti tendencija, kuri dažnai netrunka labai ilgai.

Šiuo atveju „Nivea“ buvo tas ženklas, kuriam, jei žiūrėsime tiesiogiai, šis iššūkis palankiausias. Tačiau puikiai matosi, kad kone kiekvienas prekės ženklas gali pritaikyti jį sau. Tereikia į viską pažvelgti kūrybiškai.