Festivalis „Sūpynės“, kuriame yra derinamas menas ir muzika, šiais metais paliečia technologijų temą, norėdamas atkreipti kriptovaliutų entuziastų dėmesį. Organizatoriai teigia, kad vadinamieji „kripto-vakarėliai“ tampa tendencija tarp modernios muzikos mylėtojų, dėl minties, slypinčios po pačia technologija – viskas decentralizuota – tiek muzikoje, tiek mene. Pasak jų, „Sūpynės“ yra pirmoji platforma, kuri sujungia kultūrą, technologijas ir revoliuciją po vienu stogu.

Kripto-entuziastai galės įsigyti renginio bilietus atsiskaitydami kriptovaliutomis per lietuvių mokėjimų apdorojimo įmonę „CoinGate“. Vienoje iš panelinių diskusijų, kurios vyks „Sūpynių“ festivalio „Playground“ zonoje, bus vykdoma prezentacija apie kriptovaliutas bei išskirtines technologijas, susijusias su šia tema.

„Kriptovaliutų idėja, kuri slypi už viso sudėtingo technologinio pagrindo, yra ta, kad ji buvo sukurta bendruomenės, bendruomenei. Būtent dėl šios priežasties, elektroninė muzika turi daug bendro su pačių kriptovaliutų esme.“

Organizatoriai teigia, kad šių dviejų judėjimų susidūrimas buvo neišvengiamas. Kaip elektroninė muzika savo atsiradimu sujudino visus populiariosios muzikos žanrus, taip kriptovaliutos dabar taip pat drumsčia vandenis technologijų pasaulyje. „Tai gali būti drąsus spėjimas, bet tikime, kad inovacijos ir naujovės yra neatsiejamos nuo festivalio dalyvių. Tai pirminė priežastis, kodėl tampame erdve toms idėjoms skleisti“, – teigia „Sūpynių“ komanda.

Festivalio dalyviai turės galimybę lengvai įsigyti bilietus atsiskaitydami Bitcoin ar kitomis populiariausiomis kriptovaliutomis. „Šia akcija siekiama atkreipti publikos dėmesį į kriptovaliutų veikimo principą. Be to, norime išsklaidyti susijusius mitus apie grėsmes, nes tai yra technologija su šviesia ateitimi“, – skelbiama pranešime.

„Sūpynių“ festivalis vyks Molėtuose, Liepos 26-29 dienomis.