Puikių rezultatų Estijoje pavyko pasiekti todėl, kad tie, kuriems teko priimti sprendimus, tam tikru momentu ne tik panoro, bet ir išdrįso pasielgti kitaip, nei įprasta.

Kažin, kiek kartų paskutinio praeito amžiaus dešimtmečio pradžioje buvo patariama pirmyn judėti pamažu ir apgalvotai – taip, kaip daro daugelis? Vis dėlto Estija pasielgė kitaip.

Kažin, kiek kartų paskutinio praeito amžiaus dešimtmečio pabaigoje buvo perspėta, kad praradus įmonių pelno mokestį šalyje įsivyraus chaosas? Bet ir tada Estija pasielgė kitaip.

Galima pateikti dešimtis pavyzdžių iš viešojo sektoriaus ir tūkstančius – iš privačiojo.

„Per 30 pastarųjų metų net keletą kartų sugebėjome tapti pirmieji arba geriausi pasaulyje. Vis dėlto daug kas suvokia, kad entuziazmas ir ambicijos jau nebe tie kaip anksčiau. Per didelis skaičius žmonių jau viską daro taip, „kaip reikia“, arba taip, „kaip daro kiti“, t. y. pernelyg apdairiai“, – sako organizatoriai.

Klausimas, kaip būti ryžtingiems ir išdrįsti elgtis kitaip, bus pagrindinė „Eesti Ekspress“ organizuojamos aukščiausio lygio verslo konferencijos tema, kuria pasisakyti bus kviečiami visi ryškiausi Estijos visuomenės atstovai.

Pranešimus skaitys pasaulyje pripažinti asmenys, pakviesti tik todėl, kad jų keliamos idėjos yra novatoriškos, veiksmingos ir išskirtinės. Visi jie yra sukaupę unikalios patirties, kuria gali pasidalyti ir iš kurios verta pasimokyti. Tarp renginio dalyvių: bestselerių autorius Nassimas Nicholas Talebas, technologijų entrepreneris, investuotojas Niras Eyalas, daugiau nei 500 startuolių įsteigęs DaveMcLure, suomių programuotoja, technologijų ekspertė ir knygų vaikams autorė Linda Liukas, garsus reklamos ekspertas Bobas Hoffmanas, estų kilmės Amerikos menininkas, šiandienos Andy Warholu vadinamas Kalevas Markas Kostabi, Estijos disko metikas, olimpinis čemionas Gerdas Kanteris.

„Kviečiame visus atsakingus lyderius iš Estijos ir kaimyninių šalių prisijungti prie mūsų ir kartu pasvarstyti, be to, pasisemti žinių iš originaliausias idėjas brandinančių mūsų laikų mąstytojų“, – kviečia renginio organizatoriai.

Pačiame Talino centre vyksiantis renginys žada neišdildomą patirtį. Papildoma informacija čia.