„Facebook“ pranešė, kad jos grynasis pelnas sausio–kovo mėnesiais pašoko 63 proc. – nuo 3,06 mlrd. JAV dolerių, arba 1,04 JAV dolerio akcijai, tuo pat laikotarpiu pernai iki 4,99 mlrd. JAV dolerių, arba 1,69 JAV dolerio akcijai.

Įplaukos padidėjo 49 proc. iki 11,97 mlrd. JAV dolerių.

Agentūros „FactSet“ apklausti ekspertai prognozavo, kad „Facebook“ grynasis pelnas sudarys vidutiniškai 4 mlrd. JAV dolerių, o įplaukos sieks 11,4 mlrd. JAV dolerių.

Socialinio tinklo pajamos iš reklamos pirmąjį ketvirtį padidėjo 50 proc. iki 11,8 mlrd. JAV dolerių.

Kas mėnesį „Facebook“ besinaudojančių žmonių skaičius sausio–kovo mėnesiais, palyginti su tuo pat laikotarpiu pernai, padidėjo 13 proc. iki 2,2 mlrd., nors buvo nerimauta, kad dalis naudotojų atsisakys savo paskyrų tinkle. Kasdien tinklu besinaudojančių žmonių padaugėjo taip pat 13 proc. iki 1,45 milijardo.

„Facebook“ kapitalo investicijos pirmąjį ketvirtį padidėjo daugiau kaip dukart iki 2,81 mlrd. JAV dolerių.

„Nepaisant didelių sunkumų, mūsų bendruomenė toliau augo, – pareiškė tinklo įkūrėjas ir vadovas Markas Zuckerbergas. – 2018 metais mūsų prioritetai bus naudotojų saugumas ir jų lūkesčių pateisinimas.“

Skandalas dėl „Facebook“ kilo kovo mėnesį, kai paaiškėjo, kad įmonė „Cambridge Analytica“ per savo programėlę socialiniame tinkle rinko naudotojų duomenis. Spėjama, kad šie duomenys galėjo būti panaudoti per 2016 metų JAV prezidento rinkimų kampaniją ir rengiantis referendumui dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES). Kalbama, kad „Cambridge Analytica“ galėjo gauti iš viso 87 mln. socialinio tinklo naudotojų duomenis.

Nuo metų pradžios „Facebook“ akcijos atpigo 10 proc. ir įmonės kapitalizacija šiuo metu sudaro apie 463 mlrd. JAV dolerių.