P. Varga puikiai žinomas technologijų rinkoje – per savo ilgesnę nei 13 metų trukmės karjerą „Dell“, jis užėmė vadovo pozicijas pardavimų ir žmogiškųjų išteklių skyriuose, o pastaruosius 6 metus vadovavo „Dell“ padaliniams Austrijoje ir Slovakijoje.

Tokius kompanijos valdymo pokyčius lėmė rugsėjo 7 d. užbaigtas didžiausias sandoris technologijų rinkos istorijoje, kai JAV IT milžinė „Dell“ įsigijo duomenų saugojimo kompaniją „EMC Corporation“, taip suformuodama didžiausią pasaulyje privačią technologijų kompaniją „Dell Technologies“. Bendrovė šiuo metu jungia net 7 skirtingus prekių ženklus: kompanijai priklauso „Dell“, „Dell EMC“, „Pivotal“, „RSA“, „SecureWorks“, „Virtustream“ ir „VMware“ bendrovės.

Po „Dell EMC“ sparnu nuo šiol telpa duomenų talpyklų, kibernetinės saugos, debesų kompiuterijos, duomenų analitikos ir virtualizacijos sprendimų paslaugos. Kompanija siūlo daugybę įvairių technologijų, padedančių spręsti sudėtingas klientų problemas tokiose sparčiai besiplečiančiose srityse kaip hibridinė debesų kompiuterija ir tinklo sprendimai, programine įranga valdomi duomenų centrai, konsoliduota infrastruktūra, duomenų analitika ir kibernetinis saugumas.

Skaičiuojama, kad po susijungimo metinės „Dell Technologies“ pajamos turėtų siekti 76 mlrd. JAV dolerių, o kompanijos užnugaryje liks tokie rinkos gigantai kaip „Hewlett-Packard“ ar „Cisco“.